På svenska

KT tarjoaa tukea ja neuvontaa TE 2024 -uudistuksessa

Työllisyyspalvelut siirtyvät kuntien ja kuntayhtymien vastuulle vuoden 2025 alussa. Samalla noin neljätuhatta työntekijää siirtyy valtiolta kuntien palvelukseen. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT edustaa muutoksessa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina.

Lomakkeiden täyttöä yhdessä. Kuva: Pixhill

Tarjoamme kuntien työnantajille tukea ja neuvontaa, jotta muutos sujuu turvallisesti ja oikein, henkilöstön hyvinvoinnista huolehtien. Tuemme työnantajia esimerkiksi yt-neuvotteluissa, palvelussuhteen ehtojen ja palkkauksen yhteensovittamisessa sekä muutosjohtamisessa.

Tavoitteenamme on turvata onnistunut muutos, jotta työvoimapalvelut saavat kunnissa hyvän alun ja kuntalaisten tarvitsemat palvelut jatkuvat ilman keskeytyksiä. Haluamme varmistaa, että kunnilla on riittävät resurssit ja henkilöstö työllisyyden tehokkaaseen edistämiseen. Olemme mukana muutoksen valtakunnallisessa valmistelussa ja valvomme työnantajien etuja.

Onnistunut TE 2024 -uudistus kasvattaa työllisyyttä ja osaavan henkilöstön saatavuutta kunnissa ja yrityksissä. Näin parannamme kuntien elinvoimaa ja julkisen talouden kantokykyä.

Jos edustat työnantajaa ja osallistut kunnassa muutoksen valmisteluun, kannattaa liittyä työllisyyden edistämisen työnantajaverkostoomme.


Tarjoamme työnantajille TE 2024 -uudistuksessa: 

Ohjeita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Ohjeita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin julkaistaan KT.n nettisivuilla sekä työnantajien omassa Linja-palvelussa. Linjaan kirjaudutaan työnantajan tunnuksilla.

Työllisyyden edistämisen työnantajaverkoston tapaamisia

Työllisyyden edistämisen työnantajaverkosto on tarkoitettu kuntien henkilöstöjohtajille ja -päälliköille sekä muille valmisteluun osallistuville työnantajan edustajille.

Verkosto käsittelee muun muassa kunnilta vaadittuja valmistelutehtäviä, yt-menettelyä ja liikkeen luovutusta sekä muutosjohtamista. Jaamme verkoston kautta tietoa ja hyviä käytäntöjä.

Toivomme, että jokainen kunta tai kuntayhtymä osallistuu verkoston kokouksiin.

Näin liityt verkostoon

Pääset mukaan verkostoon lähettämällä viestin osoitteeseen toimisto(at)kt.fi. Liitämme sinut verkoston postituslistalle, ja saat käyttöoikeudet Linja-palveluumme, josta löydät muun muassa verkoston tilaisuuksien aineistoja.

Työllisyysalueiden HR-vastuuvalmistelijoiden juridiikkaverkosto

Uusi verkosto käsittelee juridisia asioita, kuten liikkeen luovutusta, yhteistoimintamenettelyä ja palvelussuhteen ehtoja. Verkosto on suunnattu työllisyysalueiden vastuukuntien ja kuntayhtymien HR-vastuuvalmistelijoille TE-muutoksessa. Kokoukset on tarkoitettu vain verkoston nimetyille jäsenille ja heidän varajäsenilleen, joita valitaan yksi kultakin uudelta työnantajalta. Verkosto kokoontuu kerran kuukaudessa.

Koulutusta TE2024-uudistuksesta

KT Koulutus tarjoaa työnantajien edustajille koulutusta ja tietoiskuja TE 2024 -muutokseen liittyvistä asioista. Seuraathan koulutuskalenteristamme tulevia koulutuksiamme.

Valtakunnalliset muutosvalmennukset

Kuntien, kuntakokeiluiden, TE- toimistojen, ELY-keskusten ja KEHA-keskusten henkilökunnalle järjestetään myös valtakunnallisia muutosvalmennuksia.  Niillä halutaan tukea sekä kunta- että valtiosektorin yhteistä valmistautumista ja orientoitumista TE-palvelut 2024 -uudistukseen.

Esihenkilöille ja työntekijöille on omat valmennuksensa.

Tilastotietoa palkoista ja kustannuksista

Tuotamme tilastotietoa työllisyyspalveluissa työskentelevien palkoista ja palkkojen yhteensovittamisen kustannuksista. Tietoja julkaistaan verkkosivuillamme.

Valtakunnallista edunvalvontaa

Edustamme kuntia ja kuntayhtymiä uudistuksen valtakunnallisessa valmistelussa ja toimeenpanossa. Johdamme valtakunnallista henkilöstöverkostoa, joka valmistelee TE-palveluiden liikkeenluovutusta ja henkilöstönsiirtoa valtiolta kunnille. Edustamme työnantajia myös muissa työryhmissä ja verkostoissa.

Yksilöllistä neuvontaa

Tarjoamme kunnille ja kuntayhtymille juridista neuvontaa sähköpostilla. Lähetä kysymyksesi palvelusähköpostiimme te2024(at)kt.fi. Sähköpostiin vastaavat KT:n uudistukseen perehtyneet asiantuntijat.

Tulevat työllisyysalueet

1.1.2025 aloittavat työllisyysalueet ovat nyt kaikki tiedossa, sillä valtioneuvosto päätti viimeisistä työllisyysalueista 22.2.2024.
 
Yhteensä 45 työllisyysaluetta ja kuntaa aloittavat työvoimapalvelujen järjestämisen ensi vuoden alusta. Suurin osa alueista järjestää palvelunsa vastuukuntamallilla, neljä kuntaa järjestää palvelunsa itse ja kaksi aluetta kuntayhtymämallilla.

Kartalla on esitetty 45 tulevaa työllisyysaluetta.

45 työllisyysaluetta ovat: 

  • Etelä-Pohjanmaa + Pohjanmaa + Keski-Pohjanmaa: 6 työllisyysaluetta
  • Etelä-Savo: 2 työllisyysaluetta
  • Päijät-Häme + Kanta-Häme: 4 työllisyysaluetta
  • Kymenlaakso + Etelä-Karjala: 3 työllisyysaluetta
  • Kainuu: 1 työllisyysalue
  • Keski-Suomi: 3 työllisyysaluetta
  • Lappi: 4 työllisyysaluetta
  • Pirkanmaa: 2 työllisyysaluetta
  • Pohjois-Karjala: 1 työllisyysalue
  • Pohjois-Pohjanmaa: 3 työllisyysaluetta
  • Pohjois-Savo: 3 työllisyysaluetta
  • Satakunta: 2 työllisyysaluetta
  • Varsinais-Suomi: 2 työllisyysaluetta
  • Uusimaa: 9 työllisyysaluetta

Lisätietoa TE-palveluiden uudistuksesta

oranssi vihko ja kynä
TE-palvelut 2024- ja KOTO24-uudistuksen toimeenpanon käsikirjan 1. osan teemoja ovat uudistuksen aikataulu, suunnittelu, järjestämisvastuu, palvelusuunnittelu, rahoitus, kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24), hankinnat ja digiasiat.
TE-palvelut 2024- ja KOTO24-uudistuksen toimeenpanon ja muutoksen johtamisen tueksi on tehty toimeenpanon käsikirja. Sen on valmisteltu valtakunnallisesti yhteistyössä kaikkien uudistuksessa mukana olevien toimijoiden sekä henkilöstön edustajien kesken.

AN24-reformen

Sähköposti:
te2024@kt.fi