På svenska

KT ajaa työnantajien etuja työmarkkinoilla

KT neuvottelee valtakunnalliset virka- ja työehtosopimukset ja kehittää työelämää. Olemme myös työmarkkinakeskusjärjestö ja edustamme työnantajia sekä valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa että kolmikantayhteistyössä.

Kuntien ja hyvinvointialojen yritykset – tervetuloa KT:n jäseniksi!

(2.11.2023) Tiesitkö, että KT:n jäseniksi voivat liittyä myös kuntien ja hyvinvointialueiden omistamat yritykset? KT:n lakisääteisiä jäseniä ovat kunnat, kuntayhtymät, hyvinvointialueet ja hyvinvointiyhtymät. Jäseneksi voivat liittyä nyt myös niiden omistamat osakeyhtiöt, osuuskunnat ja säätiöt.

3.3.2023

KT:n uudet päätöksentekijät on nimetty ja jaostojen toiminta käynnistyi

KT:n toimintaa johtaa jatkossa hallitus ja sopimustoiminnasta vastaavat kunta-, hyvinvointialue- ja yritysjaosto. Kuntajaosto piti järjestäytymiskokouksensa 2. maaliskuuta ja hyvinvointialuejaosto 3. maaliskuuta. (Kuva: KT:n kuntajaoston jäseniä Kuntatalolla, kuvaaja: Markus Sommers.)

KT:n hallitusohjelmatavoitteet 2023–2027

Tulevan hallituskauden isoja kysymyksiä ovat hyvinvointipalveluiden kustannukset, työllisyysasteen nosto ja toimivien työmarkkinoiden, työrauhan sekä henkilöstön saatavuuden turvaaminen. Tarvitsemme toimivia työmarkkinoita ja riittävästi osaajia.

Strategia ohjaa KT:n toimintaa

KT:n toimintaa ohjaa strategia, jonka valtuuskunta hyväksyi 21.10.2021. Strategian mukaan teemme työtä toimivan työelämän, kestävän talouden ja vetovoimaisten työnantajien puolesta.

KT tekee yhteistyötä verkostoissa

KT koordinoi useita työnantajan edustajille tarkoitettuja verkostoja. KT-yhteyshenkilöt ovat tärkeitä yhteistyökumppaneitamme työpaikoilla. HR-verkostossamme kehitetään yhdessä henkilöstötyötä ja työsuojelupäälliköillä on oma verkostonsa.