Videot

KT julkaisee videoita tärkeistä työmarkkina-aiheista. Videoilla esiintyvät KT:n asiantuntijat sekä yhteistyökumppanimme. Videoita on koottu tälle sivulle. Lisäksi videoitamme voi katsoa YouTubesta sekä KT:n omalta kanavalta Kunta.tv:stä.

Jos et löydä etsimääsi videota tai tallennetta sivuiltamme, ota yhteyttä viestinnän palvelupostiin viestinta@kt.fi.

Tapahtumien tallenteet löytyvät verkkosivuilamme tapahtumien aineistoista.

2022

Muutosjohtaminen on kokonaisjohtamista ja työhyvinvoinnin varmistamista

Videolla KT:n yhteyspäällikkö Aija Tuimala puhuu muutosjohtamisesta erityisesti hyvinvointialueiden näkökulmasta (6/2022).

Työterveyshuollon hyödyt käyttöön hyvinvointialueilla

KT:n Soteliiderit-hankkeen tuottamalla videolla KT:n neuvottelupäällikkö Anna Kukka kertoo eduista, joita toimiva työterveyshuolto tuo (4/2022)

KT-lehti

Videossa KT-lehden 1/2022 sisältö läpi.

Kunta-alan sopimusneuvottelut 2022

Tutkimuspäällikkö Mika Juutinen kertoo videolla tilastoryhmän työstä sopimusneuvotteluissa. Tilastoryhmä varmistaa, että neuvottelijoilla on yhteinen näkemys kustannuksista ja niiden perusteista (27.2.2022)
Neuvotteluissa vaaditaan kuuntelemisen ja yhteensovittamisen taitoa, kuvaa neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas (17.2.2022)
Neuvottelupäällikkö Hannu Freund kertoo opetus- ja varhaiskasvatusalan neuvottelujen tilanteesta, ja sopimusten merkityksestä arjen työhän. Työ- ja virkaehtosopimukset eivät ole itseisarvo, vaan ne palvelevat toimintaa arjessa. (10.2.2022)
Neuvottelupäällikkö Anna Kukka kertoo, miten työelämän kehittämiseen liittyviä asioita käsitellään sopimusneuvotteluissa (4.2.2022)

2021

KT on antanut syyskuussa 2021 uuden suosituksen henkilöstökertomusten laadintaan. Kuntatyönantajien suositellaan ottavan käyttöön viisi valtakunnallisesti yhteistä tunnuslukua henkilöstötietojen seurannassa vuoden 2022 alusta alkaen.
Ajankohtaista työsuojelussa: Vaalit 2021. Anna Kukka, neuvottelupäällikkö (2.6.2021)

2020

Henrika Nybondas-Kangas: Harmonisointi - kohti maakuntaa, 9.9.2020

2019

Videolla kerrotaan tilastotietoa kunta-alan henkilöstöstä ja palkkauksesta. Tilastotiedot perustuvat pääosin Tilastokeskuksen kuntasektorin lokakuun 2018 palkkatilastoon.
Työmarkkinalakimies Eeva Nypelö: Työnantajan on tärkeä tunnistaa yhteistoimintaneuvotteluja vaativat tilanteet (29.11.2019)

KT Kunta.tv:ssä

Kunta.tv on verkossa toimiva tv-kanava, joka käsittelee kunta-alan asioita. KT tekee yhteistyötä Kunta.tv:n kanssa.

Kanava löytyy verkossa osoitteessa kunta.tv. Se kuuluu Kuntaliitto-konserniin, jossa se toimii osana julkaisuyhtiö KL-Kustannus Oy:tä.

Kunta.tv:n ohjelmat on suunnattu

  • kunta-alan ammattilaisille
  • päättäjille
  • julkisen hallinnon kehitystyötä tekeville sidosryhmille.

Kanava on kaikkien katsottavissa ja sen käyttäminen on helppoa. Ohjelmien katsominen ei vaadi rekisteröintiä tai salasanoja.