På svenska

Hyvä henkilöstöjohtaminen luo tuloksellisuutta ja hyvinvointia

Henkilöstöjohtamisen tavoitteena on, että organisaatioilla on osaava, motivoitunut ja muutoskykyinen henkilöstö. KT toimii työnantajien kumppanina henkilöstöjohtamisen ja työelämän kehittämisessä. Tarjoamme tukeamme verkostoissamme ja kehittämishankkeissamme.

Työterveyshuollon sopimukset hyvinvointialueilla

Vastuu sote-palvelujen ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyy kunnilta hyvinvointialueille vuoden 2023 alussa. Uudistuksen edellyttämät järjestelyt tulee saattaa valmiiksi kuluvan vuoden aikana. Yksi keskeisimmistä valmisteltavista asioita on hyvinvointialueen oman henkilöstön työterveyshuollon järjestäminen.

7.12.2021

Liminka, Kangasala ja Lempäälä ovat kekseliäimmät kunnat

Kuntatyö2030-gaalassa juhlitiin kuntatyötä ja palkittiin kymmenia kuntatyöpaikoja hienosta kehittämistyöstä. Suomen kekseliäimpinä kuntina palkittiin Liminka, Kangasala ja Lempäälä.

Kuvassa Lempäälän kunnan palkitut, kuvaaja: Ilkka Ranta-aho.

BLOGI

Valta ja vastuu puuttua epäkohtiin työyhteisössä

Jokaisella on vastuu siitä, että työyhteisö ja -kulttuuri on tasa-arvoinen ja turvallinen. Erityisesti vastuu kuuluu niille ihmisille, joilla on sosiaalisia etuoikeuksia. Kaikilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia puuttumiseen, kirjoittavat KT:n Jaana Näsänen ja Minna Salli.

Soteliiderit onnistuvat yhdessä

KT tukee Soteliiderit-hankkeella sote-työnantajien muutosjohtamista, strategista henkilöstöjohtamista ja kehittämistyötä. Hanke toteutetaan yhteistyössä kunta-alan sote-työnantajien kanssa.

Tekojen tori – maailman paras kuntatyö näkyväksi

Tekojen tori on verkkoalusta, jonne kerätään kuntatyön isoja ja pieniä kehittämistekoja. Tekojen torilla voit kertoa ylpeästi, mitä työyhteisössäsi on saavutettu kehittämällä, tai ottaa mallia muiden kehittämisestä.