På svenska
16.11.2022

Tarkennuksia sopimuskirjojen ilmestymisaikatauluihin

KT julkaisee kunta-alan virka- ja työehtosopimukset 2022–2025 painettuina kirjoina. Kirjojen ilmestymisaikataulu on tarkentunut: osa sopimuksista toimitetaan asiakkaille joulukuussa ja osa tammikuussa 2023.

KT:n tilastot ja tiedustelut työnantajien käyttöön

KT tukee tilastoillaan kuntien ja kuntayhtymien toimintaa ja henkilöstöraportointia. Tarvitsemme tilastotietoa myös työnantajaedunvalvonnassa. Tilastojen pääasiallisena lähteenä on Tilastokeskuksen kuntasektorin palkkatilasto. Lisäksi teemme omia tiedusteluja.

 

Miten henkilöstömitoitukset vaikuttavat palvelujen saatavuuteen?

Työvoimapulan aikana tiukkenevat henkilöstömitoitukset ja kelpoisuusehdot eivät johda palveluiden määrän tai laadun paranemiseen. Työmarkkinatutkija Juho Ruskoaho käy blogikirjoituksessaan läpi henkilöstömitoitusten ja kiristyvien kelpoisuusehtojen mahdollisia vaikutuksia palvelujen saatavuuteen.

Graafit, laskin ja kansio.
KT:n tutkimus tekee selvityksiä muun muassa palkkauksen rakenteesta ja palkkaussopimusten täytäntöönpanosta työnantajille suunnatuilla tiedusteluillaan.
Sopimuskirjat
Julkaisemme virka- ja työehtosopimusten lisäksi oppaita työnantajille. Osa oppaista löytyy myös pdf-julkaisuna sivuiltamme.

Lisää tilastotietoa KT-lehdessä

KT-lehti tarjoaa taustatietoa ja syventäviä analyysejä kuntasektorin tilastoista. Lehdessä julkaistuihin tilastoartikkeleihin voit tutustua lehden verkkosivuilla.