På svenska
26.1.2023

Sähköiset virka- ja työehtosopimukset julkaistu verkkosivuillamme

Kunta- ja hyvinvointialan virka- ja työehtosopimukset 2022–2025 on julkaistu KT:n verkkosivuilla. Sopimuskirjat julkaistaan kaikilta kunta- ja hyvinvointialan kahdeksalta sopimusalalta.

KT:n tilastot ja tiedustelut työnantajien käyttöön

KT tukee tilastoillaan kuntien ja kuntayhtymien toimintaa ja henkilöstöraportointia. Tarvitsemme tilastotietoa myös työnantajaedunvalvonnassa. Tilastojen pääasiallisena lähteenä on Tilastokeskuksen kuntasektorin palkkatilasto. Lisäksi teemme omia tiedusteluja.

 

Miten henkilöstömitoitukset vaikuttavat palvelujen saatavuuteen?

Työvoimapulan aikana tiukkenevat henkilöstömitoitukset ja kelpoisuusehdot eivät johda palveluiden määrän tai laadun paranemiseen. Työmarkkinatutkija Juho Ruskoaho käy blogikirjoituksessaan läpi henkilöstömitoitusten ja kiristyvien kelpoisuusehtojen mahdollisia vaikutuksia palvelujen saatavuuteen.

Graafit, laskin ja kansio.
KT:n tutkimus tekee selvityksiä muun muassa palkkauksen rakenteesta ja palkkaussopimusten täytäntöönpanosta työnantajille suunnatuilla tiedusteluillaan.
Sopimuskirjat
Julkaisemme virka- ja työehtosopimusten lisäksi oppaita työnantajille. Osa oppaista löytyy myös pdf-julkaisuna sivuiltamme.

Lisää tilastotietoa KT-lehdessä

KT-lehti tarjoaa taustatietoa ja syventäviä analyysejä kuntasektorin tilastoista. Lehdessä julkaistuihin tilastoartikkeleihin voit tutustua lehden verkkosivuilla.