Uutinen

KT:n Lähijohtamisen akatemia ja ennätyksellinen esimiesvalmennussyksy avattu

KT aloitti etänä järjestettävät maksuttomat esimiesvalmennukset 24. syyskuuta. Samalla esiteltiin KT:n juuri avattu ja jatkuvasti täydentyvä Lähijohtamisen akatemia eli alusta, joka tarjoaa konkreettisia välineitä esimiestaitojen kehittämiseen. Alusta on KT:n yhteyshenkilöiden ja HR-verkoston jäsenten käytössä maksutta KT:n Linja-palvelussa.

KT:n Lähijohtamisen Akatemia on avattu.

– Lähijohtamisen akatemia -palvelua on kehitetty pilottiorganisaatioiden kanssa, ja tarkoituksena on tarjota helposti käyttöön otettavia välineitä sekä rohkaista kunta-alan esimiehiä kehittämään itseään ja työtiimiään, kertoo KT:n kehittämispäällikkö Jaana Näsänen.

Syksyn aikana Lähijohtamisen akatemian teemoja ja sisältöjä esitellään webinaareissa kuukausittain.

Lähijohtamisen akatemiasta löytyy tukea esimerkiksi ratkaisukeskeisyyden opetteluun

Kunta-alan esimiehille ja HR-asiantuntijoille 24.9.2020 järjestetyssä webinaarissa Valmennustrion valmentaja ja työnohjaaja Virpi Ilmakangas esitteli Lähijohtamisen akatemiassa olevia materiaaleja hyödyntäen ratkaisukeskeisyyden teemaan liittyviä kysymyksiä. Ilmakangas oli mukana rakentamassa akatemian pilottia. Webinaarissa osallistujia heräteltiin pohtimaan omaa tapaansa toimia ratkaisukeskeisesti.

– On hyvä pohtia omaa toimintaansa ja tunnistaa, keskitynkö minä ongelmiin vai ratkaisuihin. On myös hyvä analysoida, mitkä ongelmat ovat ratkaistavissa ja mitä asioita ei tarvitse muuttaa, koska ne toimivat. Jos toiminnassa nähdään ongelmia ja kehitettävää, kannattaa yhdessä pohtia ja kokeilla uusia keinoja niiden ratkaisemiseksi. Jos uudet kokeilut ja ratkaisut vievät kohti tavoitteita, ovat ne toivottuja. Historiaan katsomisen sijaan eteenpäin pääsee nopeammin miettimällä yhdessä sitä, mitä tulevaisuudelta toivotaan, kertoi Virpi Ilmakangas.

Webinaarissa osallistujat jakoivat myös kokemuksiaan ratkaisukeskeisyyteen liittyen. Esimerkiksi akuuteista asioista järjestettävien pikakokousten malli kiinnosti. Lisäksi moni kommentoi esimiehen roolia muiden tukijana ja ratkaisujen hakemisen mahdollistajana.

Webinaarin herättämiä ajatuksia kommentoitiin muun muassa seuraavasti:

– Mielenkiintoinen näkemys: Kolme eri valittamisen kategoriaa ja valittamisen hyödyntäminen kehittämisessä. Jokaisessa ongelmassa on sisäänrakennettu muutostavoite. Kiitos näistä ajatuksista.

Lähijohtamisen akatemian teemoja esitellään webinaareissa

Lähijohtamisen akatemian muita teemoja esitellään syksyn webinaareissa seuraavasti:

  • 3.11. klo 9.00–10.30, Vuorovaikutuksen ja hyvän yhteistyön edistäminen
  • 17.11. klo 9.00–10.30, Kohtaaminen ja tunnetyöskentely
  • 15.12. klo 9.00–10.30, Sisäinen tiedonkulku

Akatemiaan työstetään myös lisämateriaaleja syksyn aikana. Uusia kokonaisuuksia tuotetaan seuraavaksi Etänä enemmän – sote-työ uudistuu -hankkeen avulla erityisesti kriisi- ja etäjohtamisen teemoista. ämäkin teemat ovat esillä jo syksyn webinaareissa ja teemavalmennuksissa, joissa tilanteita avataan myös case-esimerkkien avulla. Etänä enemmän – sote-työ uudistuu -hanke saa rahoituksensa STM:n koordinoimasta ESR-rahoituksesta.

Jaana Näsänen

kehittämispäällikkö
Puhelin:
+358 9 771 2141
Matkapuhelin:
+358 50 384 1664
Sähköposti:
Jaana.Nasanen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Aija Tuimala

yhteysjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2198
Matkapuhelin:
+358 40 869 6494
Sähköposti:
Aija.Tuimala@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT