På svenska
Uutinen

Raportti etätyöstä kunta-alalla

KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat yhdessä koonneet raportin etätyöstä ja sen hyödyntämisestä kunta-alalla.

Nainen tekee etätöitä kotona. Kuva: William Iven / Unsplash.

Raportti valmistui juuri ennen koronaepidemian puhkeamista Suomessa. Samalla etätyöstä ja sen tekemisestä tuli ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen. Monissa tehtävissä siirryttiin suurin joukoin tekemään työtä muualla kuin vakituisissa työpisteissä, mikä teki Suomesta miltei yhdessä yössä etätyön suuren koelaboratorion.

Etätyön vuoksi yhteydenpito muuhun työyhteisöön on monella muuttunut huomattavasti. Uutta on ollut myös esimerkiksi se, että kotona saattaa päiväsaikaan olla samanaikaisesti useampi perheenjäsen joko työskentelemässä tai opiskelemassa etänä.

Kokemuksia etätyöstä kannattaa kerätä

Etätyöstä kannattaa kerätä kokemuksia vallitsevassa poikkeustilanteessa. Kokemukset auttavat toipumista poikkeusoloista. Ne auttavat myös mietittäessä sitä, miten etätyö kannattaa ja miten se halutaan järjestää tulevina vuosina. Raportti muodostaa tätä varten hyvän tarkastelukehikon.

KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhdessä kokoama etätyöraportti on laadittu kuntaorganisaatioiden tueksi, kun nämä aikanaan linjaavat ja miettivät etätöiden hyödyntämistä. Raportissa kuvaillaan, mitä uutta etätyön tekemisessä ja teettämisessä on ja mitä kuntaorganisaatioiden siitä nykyisin kannattaa tietää. Miten etätyöskentelyä voi esimerkiksi käyttää helpottamaan rekrytointia ja edistämään tuloksellisuutta ja työhyvinvointia?

Julkaisu KT:n sivuilla

Etätyö ja sen hyödyntäminen kunta-alalla -raportin kansi

 Raportti etätyöstä ja sen hyödyntämisestä kunta-alalla >

Niilo Hakonen

johtava työelämän kehittämisen asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2025
Matkapuhelin:
+358 40 820 6800
Sähköposti:
Niilo.Hakonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Iikka Niinimaa

työmarkkina-asiamies
Puhelin:
+358 9 771 2040
Matkapuhelin:
+358 45 180 7767
Sähköposti:
iikka.niinimaa@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT