Uutinen

Kuntatyönantaja-lehti 6/2020 on ilmestynyt

Tuoreessa Kuntatyönantaja-lehdessä kerrotaan lähijohtamisesta Järvenpäässä ja Heinolassa. Lehdestä voi lukea KT:n uudesta tilastoanalyysista sote-alan alanvaihtamisesta. Analyysin mukaan alanvaihtaminen on vähäistä.

Kuntatyönantaja-lehden kansi 6/2020. Kannessa Merja Soosalu Järvenpään henkilöstöjohtaja sekä kuva kahdesta muusta jutusta kuvituskuvamaisesti.

Järvenpäässä mullistetaan johtamista

Kuntatyönantaja-lehden 6/2020 teemana on lähijohtaminen. Järvenpäässä esihenkilöille luodaan työkaluja toteuttaa valmentavaa johtamista ja tukea työyhteisöjen itseohjautuvuutta.

– Valmentava johtaminen ja itseohjautuvat työyhteisöt voivat muuttaa työkulttuuria merkittävästi. Kun työntekijät saavat lisää mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhönsä, voi sekä työn jälki että työhyvinvointi parantua, uskoo Järvenpään henkilöstöjohtaja Merja Soosalu. 

Heinolassa lähijohtamisen perustana on kuunteleminen ja luottamus.
-Lähijohtamisen perusasiat eivät ole muuttuneet vuosikymmenien aikana, kertoo Heinolan sosiaali- ja terveysjohtaja Pirjo Manninen haastattelussaan.

Alanvaihtaminen vähäistä sote-alalla

Tuoreen tilastoanalyysin, vuoden 2018 tiedoilla tehdyn selvityksen mukaan sote-alan henkilöstön alanvaihtaminen on vähäistä. Työmarkkinatutkija Riikka Krausen artikkelin mukaan alanvaihtajien määrä ei ole huomattavasti muuttunut siitä, mitä se oli vuotta aikaisemmin. Kunta-alalla alanvaihto on suhteellisesti vähäisempää. 

KT:n tilastoanalyysi perustuu Tilastokeskuksen Työssäkäyntitilastoon 2018 ja Palkkarakenneaineistoon 2018.

Ohjeita korona-altistuneiden jäljittämiseen työpaikalla

Työnantaja on velvoitettu pitämään luetteloa työntekijöistä, jotka ovat altistuneet työssä vakavaa vaaraa tai sairautta aiheuttaville biologisille tekijöille. Tämä velvollisuus koskee koronalle altistuneita työntekijöitä.  Velvoite perustuu 13. marraskuuta voimaan tulleeseen asetuksen muutokseen, jossa tarkennettiin, mitä tietoja luetteloon pitää merkitä.  Lue ohjeita korona-altistuneiden jäljittämiseen työpaikalla työelämän kehittämisen asiantuntijan Anna Kukan artikkelista.

 

Lue Kuntatyönantajan koko lehti verkossa -->

Kuntatyönantajan artikkeleita verkossa:

 

Teuvo Arolainen

viestintäpäällikkö
Puhelin:
+358 9 771 2518
Matkapuhelin:
+358 50 324 1195
Sähköposti:
Teuvo.Arolainen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Kaisa Koskela

viestinnän asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2517
Matkapuhelin:
+358 50 337 4419
Sähköposti:
Kaisa.Koskela@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT