På svenska
Uutinen

Tietotärskyssä pohdittiin työn murrosta käytännössä

Sata henkilöstöjohtamisen ammattilaista eri puolilta Suomea osallistui KT:n HR-verkoston tietotärskyyn tiistaina 12. kesäkuuta pohtimaan, mitä työn murros tarkoittaa käytännössä työpaikoilla.

Kuva tietotärskyn ryhmätyön post it -lapusta

Tietotärskyssä pohdittiin erityisesti sitä, mitä mahdollisuuksia työn murros tarjoaa uudistumiselle ja kehittymiselle, sekä mitä esteitä on raivattava, jotta muutokset onnistuvat. Tapaamisen painopiste oli johtamisessa ja henkilöstöjohtamisessa.

Espoon henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski pohti puheenvuorossaan muutoksen suuruutta ja syvällisyyttä. Työn murroksella voi olla vaikutuksia jopa ammatti-identiteettiin.

Professori Anne Birgitta Pessi Helsingin yliopistosta ja tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta korostivat inhimillisen johtajuuden tärkeyttä. Työn tuunaamisen ohella se auttaa ihmisiä aktiivisesti sopeutumaan ja osallistumaan muutoksiin.

Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Tuomo Alasoini puolestaan korosti teknologian osuutta työn murroksessa ja työyhteisöjen kehittämistä merkitysyhteisöiksi. Lapin yliopiston yliopistolehtori Hanna Vakkala peräänkuulutti tiedon ja osallisuuden merkitystä muutoksissa. Hänen mielestään hyvän tietokulttuurin perusta on avoimessa, luottamusta herättävässä organisaatiokulttuurissa.

KT:n tavoitteena on löytää henkilöstöammattilaisten ja mahdollisesti myös pääsopijajärjestöjen kanssa  yhdessä keinoja kohdata työn murroksen aiheuttamat uudistukset työpaikoilla.

Tietotärskyn järjesti KT:n HR-verkosto, joka kokoaa yhteen henkilöstötyötä tekevät työnantajan edustajat. Voit tutustua KT:n HR-verkoston toimintaan HR-verkoston sivuilla.

Muualla verkossa