På svenska
Uutinen

Työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat ja ministerit vetoavat työpaikkojen vaikuttajiin seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi

Työpaikkojen tueksi on laadittu opas, jossa on ohjeita muun muassa seksuaalisen häirinnän tunnistamiseen sekä tietoa lainsäädännöstä ja työnantajan ja työntekijän vastuista.

Häirintävapaat työpaikat

Ministerit ja työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat kehottavat yhteisessä viestissään työpaikkoja varmistamaan, että käytännöt seksuaaliseen häirintään puuttumiseksi ovat ajan tasalla ja kaikkien työntekijöiden tiedossa.

Viestin ovat allekirjoittaneet ministerien lisäksi Akavan, Elinkeinoelämän keskusliiton, Kirkon työmarkkinalaitoksen, KT Kuntatyönantajien, SAK:n, STTK:n, Suomen Yrittäjien sekä valtion työmarkkinalaitoksen johtajat.

Ministeriöiden ja keskusjärjestöjen yhteistyö käynnistyi 18.12.2017 järjestetyssä pyöreän pöydän keskustelussa. Keskustelun jälkeen perustettua työryhmää ja työpaikoille suunnatun oppaan valmistelua on johtanut työ- ja elinkeinoministeriön Työelämä 2020 -hanke. Työryhmä jatkaa yhteistyötään ja arvioi mahdollisia uusia toimenpiteitä.

Työpaikkojen tueksi tehty materiaali