Julkisen työn merkitys ja arvo

sydan puhekuplia, piirros

 

KT:n ja pääsopijajärjestöjen tuore raportti Julkisen työn merkitys ja arvo muistuttaa, että koko hyvinvointivaltiomme perustana on hyvin tehty työ kunta- ja hyvinvointialueilla. Raportin tiedot perustuvat kunta-alan työelämätutkimuksiin ja työn murroksen seurannan 2021 tuloksiin. 

Suomi on onnistunut viime vuosina kansainvälisissä vertailuissa loistavasti. Suomi on maailman onnellisin maa ja suomalaisten luottamus toisiin ihmisiin on Euroopan suurinta. Tämä kaikki osoittaa julkisen työn arvoa Suomessa.   

Silti julkinen puhe kunta- ja hyvinvointisektorin työstä on harvoin kovin mairittelevaa — julkisesta työstä on edelleen vallalla monenlaisia paikkaansa pitämättömiä myyttejä.  

Raportti oikoo myyttejä onnistuneesti ja osoittaa, että julkinen työ ei ole tehotonta lapioon nojailua, vaan tuloksellista verovarojen käyttöä. Julkisen työn arvo on järkevää mitata saadun tuloksen kautta.  

Kun ihmisten toimintakyky kasvaa ja palvelut toimivat, ja työ tehdään vielä taloudellisesti ja henkilöstöä arvostaen, julkinen työ on onnistunut. 

Niilo Hakonen

johtava työelämän kehittämisen asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2025
Matkapuhelin:
+358 40 820 6800
Sähköposti:
Niilo.Hakonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT