På svenska

Lähijohtamisen akatemiasta tukea johtamiseen työpaikoille

Lähijohtamisen akatemia on KT:n palvelu johtamisen ja esihenkilötyön tueksi kunnille, kuntayhtymille, hyvinvointialueille ja hyvinvointiyhtymille sekä KT:n yritysjäsenille. Se on kehitetty yhdessä kunta-alan pilottiorganisaatioiden kanssa vuoden 2020 aikana.

Tiimi yhdessä työpöydän ääressä

KT haluaa tukea jäsenorganisaatioissaan työskenteleviä lähijohtajia eli esihenkilöitä työssään. Lähijohtamisella vaikutetaan keskeisesti esimerkiksi työhyvinvoinnin ja motivaation vahvistamiseen, tulokselliseen työskentelyyn ja siihen, miten onnistutaan julkisten palveluiden hoitamisessa. 

Lähijohtamisen akatemia on KT:n Linja-palvelun sisällä toimiva alusta, joka tarjoaa konkreettisia työkaluja lähijohtamiseen ja esihenkilötyöhön sekä johtamisen ja esihenkilötyön kehittämiseen. Alustan tarkoituksena on rohkaista lähijohtoa kehittämään itseään ja työyhteisöään rajallisista resursseista ja aikatauluista riippumatta. 

Konkreettisia ja ketteriä johtamisen työkaluja arkeen

Lähijohtamisen akatemiasta löytyy tukea esimerkiksi sisäisen viestinnän, vuorovaikutuksen, muutosjohtamisen ja työyhteisön ratkaisukeskeisyyden kehittämiseen. Akatemian sisältöjä täydennetään ja tarvittaessa päivitetään. Lähijohtamisen akatemian työkalut pohjautuvat valmentavan johtamisen periaatteille. 

Akatemia sisältää videoita, työkaluja ja lyhyitä teoreettisempia materiaaleja. Jokaiseen aiheeseen kuuluvat työkalut ja materiaalit on pakattu nopeasti omaksuttaviksi paloiksi. Ne ovat konkreettisia ja helposti käyttöön otettavia ja ne tukevat esihenkilöitä heidän arkityössään.

Lähijohtamisen akatemian webinaarit

Lähijohtamisen akatemian teemoja ja sisältöjä esitellään maksuttomissa webinaareissa, joita järjestetään aina, kun uusi teemasisältö aukeaa alustalla. Akatemian materiaalit ovat kuitenkin aina käytettävissä. Webinaareista ilmoitetaan KT:n tapahtumakalenterissa.  

Kirjautuminen KT:n Linja -palveluun

Lähijohtamisen akatemia löytyy KT:n Linjasta.

Linja-palvelu on KT:n yhteydenpito- ja neuvontakanava kuntien, kuntayhtymien, hyvinvointialueiden sekä yritysjäsenten työnantajien edustajille. Alusta on avoin ja maksuton jäsenorganisaatioiden työnantajan edustajille, mutta vaatii kirjautumisen palveluun.

Mikäli KT Linja-palveluun kirjautumisessa on ongelmia tai tarvitset tunnukset palveluun, pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä osoitteeseen toimisto@kt.fi.

Jaana Näsänen

kehittämispäällikkö
Puhelin:
+358 9 771 2141
Matkapuhelin:
+358 50 384 1664
Sähköposti:
Jaana.Nasanen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT