På svenska
Uutinen

Klash-haastekilpailussa etsitään ratkaisuja kuntien elinvoiman vahvistamiseksi

Haastekilpailun avulla halutaan auttaa kuntia löytämään uusia ratkaisu- ja yhteistyömalleja talouden ja hyvinvoinnin kehittämiseen.

Klash-logo

Klash-kilpailuun voivat osallistua kaikki kunnat haluamillaan haaste-ehdotuksilla. Kilpailussa etsitään kuntakenttään soveltuvia ratkaisuja, jotka lisäävät ihmisten, ympäristön ja talouden hyvinvointia.

Tavoitteena on myös luoda uusia kumppanuuksia kuntien, start up -yritysten, järjestöjen ja muiden sidosryhmien välille ennakkoluulottomalla ja rohkealla tavalla.

Parhaimpien ratkaisujen kehittämiseen tarjolla taloudellista tukea

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kunnista etsitään ongelmia, joihin tarvitaan ratkaisuja. Kunnat voivat ilmoittaa kilpailuun alueelleen merkityksellisen, ratkaisua vaativan ongelman 31.10.2018 mennessä.

Kilpailun tuomaristo valitsee kuntien ehdotuksista 4–6 ongelmaa, joihin etsitään ratkaisuja haastekilpailun kautta.

Haastekilpailu avataan 15.1.2019. Siihen voivat osallistua erilaiset organisaatiot ja työryhmät. Toisen vaiheen päätteeksi jatkoon valitaan 8–12 kilpailijaa ratkaisuehdotuksineen.

Kolmannessa vaiheessa Klash-yhteistyökumppanit tarjoavat loppukilpailuun valituille kilpailijoille mentorointia ideoiden jalostamiseen

Voittajat julkistetaan joulukuussa 2019.

Voittaneiden ratkaisujen jatkokehittämiseen ja käyttöönottoon on varattu jopa miljoonan euron tuki.

Tavoitteena on, että palkittavat ratkaisut ovat skaalattavissa ja otettavissa käyttöön koko Suomessa.

Hankkeen rahoittajia ja yhteistyökumppaneita ovat Suomen Kuntasäätiö, Kuntaliitto, Keva, Kuntarahoitus, KL-Kuntahankinnat, KL-Kustannus ja FCG Finnish Consulting Group.

Muualla verkossa