Uutinen

Nyt nostetaan poikkeusolojen kuntatyötä

Poikkeusolot aiheuttavat monenlaisia muutoksia työn tekemisen tapoihin ja palvelujen järjestämiseen — varsinkin yhteiskunnan toimintoja ylläpitävällä kunta-alalla. Kunta- ja maakunta-alan kehittämisohjelma Kuntekossa kerätään ja jaetaan hyväksi havaittuja käytäntöjä ja vinkkejä eri palvelualoilta poikkeusoloissa toimimiseen.

Sivustolla kerrotaan esimerkiksi siitä, miten koulutuksen ja palveluiden digiloikat ovat muuttaneet työn teon tapoja ja synnyttäneet uusia innovaatioita. Verkossa on tarjolla niin koulutusta kuin kulttuuriakin ja verkossa tehtävällä nuorisotyöllä tavoitetaan niitä nuoria, joita ei tavoiteta perinteisen nuorisotyön keinoin. Auttava puhelin tarjoaa keskustelutukea kaikille kuntalaisille matalan kynnyksen palveluna.

Parhaita ratkaisuja ja poikkeusolojen kehittämistekoja jaetaan useita kertoja viikossa Sankarit poikkeusoloissa -juttusarjassa. Luovien ideoiden jakaminen palvelee kaikkia, eikä pyörää tarvitse keksiä uudelleen. 

Jaa sinäkin työpaikkasi hyviä käytänteitä epidemian aikana:

Poikkeusolojen työkäytänteitä ja oivalluksia korona-ajan työelämästä eri sektoreilta keräävät myös Työterveyslaitos, ministeriöt ja työmarkkinakeskusjärjestöt yhdessä Suomen Yrittäjien, Business Finlandin, Opetushallituksen, Sitran ja Työturvallisuuskeskuksen kanssa. Kunteko omana kunta-alan kehittämisohjelmanaan tekee yhteistyötä tuoden erityisesti kunta-alan asiantuntemusta ja ymmärrystä. 

Muualla verkossa:


ESR-rahoitteinen Kunteko toteutetaan yhteistyössä KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen JUKOn, KoHon ja JAU:n kanssa.