På svenska
Tiedote

Kunta-alan parhaat kehittämisteot ja aktiivisimmat kehittäjät palkittiin

Kuntatyöpaikkoja ja työntekijöitä palkittiin tuloksellisesta työelämän kehittämistyöstä sekä kehittämismyönteisyydestä. Palkinnot myönsi KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteinen KunTeko 2020 -ohjelma.

Kunteko järjesti Tekoja tiskiin -haastekampanjan

Palkintojenjako liittyy vuonna 2018 toteutettuun Tekoja Tiskiin -haastekampanjaan, jonka tavoitteena oli saada kunta-alalla tehtyä työelämän kehittämistyötä näkyväksi. Palkintoja myönnettiin neljässä kategoriassa ja kaikkiaan 46 – eri toimialoille ja eri puolille Suomea.

– Monissa palkittavissa teoissa yhdistävänä tekijä on se, että on pyritty parantamaan työyhteisön hyvinvointia sekä kehitetty palveluja ja prosesseja sujuvimmiksi ja asiakaslähtöisemmiksi, kertoo ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Tunnustuspalkintoja useassa sarjassa

Tekoja Tiskiin -haastekisa keräsi yli 70 haastetta ja lähes sata uutta kehittämistekoa. Kilpailussa oli mahdollista haastaa mukaan kollega, joka on kehittänyt kuntatyötä tai kertoa kehittämisteko omalta kuntatyöpaikalta. Kuntekon Tekojen Torilla kerätään kuntaorganisaatioiden työelämän kehittämistekoja. Kaiken kaikkiaan tekoja on eri toimialoilta lähes 400.

 • Innostavat teot -sarjassa palkittiin lähes 40 innostavaa ja esimerkillistä hyvää kehittämistekoa ja työyhteisöä kunnan eri palvelualoilta. Palkitut teot yhteystietoineen ja kuvauksineen löytyvät Kuntekon nettisivuilta. >
   
 •  Ihmeiden tekijät -sarjassa palkittiin Hämeenkyrön kunta, Ikaalisten kaupunki, Limingan kunta, Kontiolahden kunta, Kangasalan kaupunki ja Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymä. Nämä organisaatiot ovat aktiivisesti tuoneet kehittämistyötään esille.
   
 • Oman työn sankarit -sarjassa palkittiin kuusi kunta-alan työntekijää, jotka ovat tuoneet erityisen aktiivisesti kehittämistä näkyväksi Tekojen Torilla. Palkittavat olivat hankeasiantuntija Laura Kelhä (Liminka), vastuuhoitaja Terhi Hakala ja sairaanhoitaja Pia Ekstam (Hämeenkyrön kunta), palvelupäällikkö Kaija Rönni (Ikaalisten kaupunki).
   
 • Eniten haastaneet Tekoja Tiskiin -haastekisassa -sarjassa palkittiin neljä aktiivisinta Tekoja Tiskiin -kisan haastajaa: hyvinvointijohtaja Kati Halonen (Kangasalan kaupunki), henkilöstöjohtaja Nina Holopainen (Varkauden kaupunki), projektipäällikkö Taina Niiranen (Pirkanmaan liitto) ja projektipäällikkö Maria Vuorensola (FCG Oy).

–  Kunta-ala tarvitsee tunnustusta hyvästä työstä, joten palkitsemme nyt kuntatyötä näkyväksi tehneitä työntekijöitä ja organisaatioita. Kehittämisen ei tarvitse olla hankalaa ja raskasta. Kuntekossa kannustetaan jokaista työyhteisön jäsentä kehittämään omaa työtään, kuvailee Anna-Mari Jaanu.

KunTeko 2020 – kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelmassa tähdätään työelämän tuottavuutta, tuloksellisuutta ja laatua huolehtiviin työpaikkoihin. Kuntekossa on ollut mukana yli 200 kuntaorganisaatioita vuosina 2015–2018. Ohjelman päärahoitus tulee Euroopan Sosiaalirahastosta. Hanketta rahoittavat myös KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt.

Anna-Mari Jaanu

työelämän kehittämisen asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2727
Matkapuhelin:
+358 50 572 4620
Sähköposti:
Anna-Mari.Jaanu@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Tehtävät:
 • Tärkeissä töissä - työelämän kehittämisen kokonaisuus
 • Tekojen tori ja kehittämistekojen palkitseminen