På svenska
Uutinen

Työmarkkinawebinaari kokoaa yhteen kunta-alan työnantajat ja työntekijät

KT järjestää yhdessä kunta-alan pääsopijajärjestöjen kanssa työmarkkinawebinaarin 20.5. klo 9–13, joka lähetetään Kuntatalolta, Helsingistä. Työmarkkinawebinaari on tarkoitettu kuntien, kuntayhtymien ja muiden kunnallisten organisaatioiden eri toimialojen johdolle, henkilöstöhallinnon asiantuntijoille ja muille työnantaja-asemassa oleville sekä luottamusmiehille ja muille henkilöstön edustajille. 

Kuntatalo keväällä, Ensimmäinen Linja

KT ja pääsopijajärjestöt ovat järjestäneet joka toinen vuosi toukokuussa yhdessä Tampereen kaupungin kanssa työmarkkinaseminaarin. Seminaari järjestettiin edellisen kerran Tampere-talolla 2019. Kokoontumisrajoitusten ja poikkeusaikojen vuoksi seminaaria Tampereella ei pidetä tänä vuonna, mutta webinaari ylläpitää ohjelmassaan aikaisempien vuosien Rauman ja Tampereen työmarkkina-seminaarien perinteitä

Kevään kuumin keskustelu sopimusjärjestelmistä ja tulevasta neuvottelukierroksesta

Webinaarissa keskustellaan taloustilanteesta, osaamisen kehittämisestä sekä työaika- ja palkkausasioista työnantajan ja työntekijän näkökulmasta. 

Ohjelmassa on myös perinteinen paneeli KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen puheenjohtajien kesken. Tällä kertaa puheenjohtajien paneeleja on kaksi, joissa aiheina ovat sopimusjärjestelmän muutokset ja tuleva neuvottelukierros sekä työelämän kehittäminen kunta-alalla. 

– Puheenjohtajien paneeli tulee olemaan kevään kuumin työmarkkinakeskustelu, kun ruoditaan tulevaa neuvottelukierrosta ja ajankohtaisia työmarkkinakysymyksiä. Tervetuloa mukaan webinaariin, toivottaa kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Webinaarin juontaa Jussi-Pekka Rantanen.

Ohjelma

9.00 Tervetuloa päivään, Jussi-Pekka Rantanen

9.10 Seminaarin avaus, Kirsi-Marja Lievonen, KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja

9.25 Taloustilanne ja yhteisen tilannekuvan muodostaminen, aiheeseen johdattaa ylijohtaja Mikko Spolander, Valtiovarainministeriö, ja keskustelijoina ovat johtaja Elina Pylkkänen, Palkansaajien tutkimuslaitos, kuntatalouden asiantuntija Sanna Lehtonen, Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ekonomisti Youssef Zad, JHL ry

10.15 Tauko

10.30 Osaamisen kehittäminen helposti lähestyttävästi, Sanja Mursu, Piritta Jokelainen ja Suvi Eriksson, Osaamiskomitea

11.00 Mitä meneillään palkkaus- ja työaika-asioissa KT:n ja pääsopijajärjestöjen yhteisissä työryhmissä? neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Kuntatyönantajat. Kommenttipuheenvuoro: edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno, Super ry

11.40 Tauko

12.00 Puheenjohtajien paneeli: Sopimusjärjestelmän muutokset ja tuleva neuvottelukierros
•    Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, KT
•    Puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, Tehy ry/Sote ry
•    Puheenjohtaja Olli Luukkainen, OAJ ry/JUKO
•    Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, JHL ry/JAU


12.30 Puheenjohtajien paneeli: Työelämän kehittäminen kunta-alalla
•    Puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen, KT 
•    Puheenjohtaja Silja Paavola, Super ry
•    Toiminnanjohtaja Maria Löfgren, JUKO
•    Puheenjohtaja Jonna Voima, Jyty ry

13.00 Webinaari päättyy


Ilmoittautuminen

Webinaari on maksuton. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.5.2021, jonka jälkeen ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki.

 

Mika Juutinen

tutkimusjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2131
Matkapuhelin:
+358 50 502 0300
Sähköposti:
Mika.Juutinen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT