På svenska
Uutinen

Kolmikantainen paikallisen sopimisen ryhmä jatkaa töitä vaikeassa maastossa

Työ- ja elinkeinoministeriön vetämässä työryhmässä jatketaan edelleen paikallisen sopimisen laajentamisen edellytysten etsimistä.

KT allekirjoitti kunta-alan sopimukset

Jatkotyössä työryhmä keskittyy lainsäädännön tarkasteluun ja selkeyttämiseen paikallisen sopimisen edellytysten parantamiseksi, työehtosopimusten paikallista sopimista koskevien lausekkeiden kehityksen seurantaan.

Ryhmässä on myös tarkoitus käsitellä paikallisen sopimisen edistämiseen liittyviä vaikutusarvioita. Tähän työhön on toivottu riittävää jatkoaikaa. Ryhmä on kokoontunut syksystä 2019.

– Kunta-alan osalta tilanne on tietysti valoisampi sitä kautta, että meillä työntekijöiden edustusjärjestelmä on kunnossa ja mahdollisuudet sopia paikallisesti valtakunnallisista työ- ja virkaehtosopimuksista toisin on erittäin laaja, arvioi KT:n neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas.

Ongelmia kunta-alalla voi aiheuttaa sopimisen tasapaino (löydetäänkö hyötyä kaikille sopijaosapuolille) sekä mm. luottamukseen liittyvät haasteet. Alalla tulisi myös olla mahdollista tehdä säästösopimuksia, kun taloustilanne sitä vaatii.

Muualla verkossa

Henrika Nybondas-Kangas

neuvottelujohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2100
Matkapuhelin:
+358 50 357 4233
Sähköposti:
Henrika.Nybondas-Kangas@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT