På svenska
Uutinen

Työmarkkinajärjestöt tuottivat laajan tietopaketin työelämästä Suomi.fi-palveluun

Kuinka usein palkka pitää maksaa? Miten työsuhteesta kertyy vuosilomaa? Entä missä tilanteissa työnantaja saa käyttää kameravalvontaa?

Suomi.fi-verkkopalvelu on julkaissut opastavaa tietosisältöä työelämän säännöistä ja käytännöistä. Tietopaketti löytyy kohdasta Työelämä ja työttömyys > Työelämän säännöt. Sisältö soveltuu hyvin oppilaitosten oppimateriaaliksi.

Työelämän säännöt -tietosisällöissä kerrotaan, mitä työntekijän tulee ottaa huomioon työsuhdetta solmittaessa tai kun työsuhde päättyy. Tietoa on myös tarjolla palkanmaksusta, työajoista, työelämän tietosuojasta ja turvallisuudesta sekä erilaisten työskentelytapojen erityispiirteistä.

Suomi.fi-palvelun työelämätieto on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Työelämätiedon sisällöstä vastaavat työmarkkinoiden keskusjärjestöt Akava, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kirkon työmarkkinalaitos KiT, KT Kuntatyönantajat, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja Valtion työmarkkinalaitos VTML. Sisältö päivitetään vähintään kerran vuodessa.

Työelämätietoon voi tutustua osoitteessa www.suomi.fi/kansalaiselle/tyoelama-ja-tyottomyys/tyoelaman-saannot. Sivuille pääsee myös suoraan osoitteella www.tyomarkkina-avain.fi.