Uutinen

Usein kysyttyä SOTE-sopimuksen kertapalkkion maksamisesta

Osalle SOTE-sopimuksen henkilöstöstä maksetaan maaliskuussa kertapalkkio, joka liittyy koronaepidemian ja valmiuslain aikaisiin erityisolosuhteisiin. Löydät sivuiltamme vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin kertapalkkion maksamisesta.

Kertapalkkion maksamisesta sovittiin osana KT:n ja Sote ry:n välistä sovintoratkaisua. Palkkio maksetaan maaliskuun 2023 palkanmaksun yhteydessä, ja sen suuruus on 600 euroa.

Kertapalkkio maksetaan tietyin edellytyksin, joista on kerrottu KT:n yleiskirjeessä 23/2022.

Edellytyksenä on, että palvelussuhde työnantajaan oli voimassa vähintään seitsemän kalenteripäivää 13.3.–15.6.2020 ja palvelussuhde samaan työnantajaan on edelleen voimassa 28.2.2023. Lisäksi kertapalkkio maksetaan vain tietyissä KT:n yleiskirjeessä 23/2022 mainituissa palveluissa.

Usein kysyttyä SOTE-sopimuksen kertapalkkion maksamisen edellytyksistä

 1. Mitkä ovat SOTE-sopimuksen kertapalkkion maksamisen edellytykset? >
   
 2. Mitä SOTE-sopimuksen kertapalkkion maksaminen ei edellytä? >
   
 3. Maksetaanko kertapalkkio työntekijälle ja viranhaltijalle, joka ei ole SOTE-sopimuksen piirissä? >
   
 4. Edellyttääkö SOTE-sopimuksen kertakorvauksen maksaminen, että palvelussuhde on yhdenjaksoinen ajanjaksolla 13.3.2020–28.2.2023? >
   
 5. SOTE-sopimuksen kertapalkkion maksamisen edellytyksenä on, että palvelussuhde samaan työnantajaan on edelleen voimassa 28.2.2023. Miten liikkeen luovutus vaikuttaa saman työnantajan käsitteeseen?

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelussuhdeasiat

Sähköposti:
soster@kt.fi