På svenska
Uutinen

Kuntien ja hyvinvointialojen yritykset – tervetuloa KT:n jäseniksi!

Tiesitkö, että KT:n jäseniksi voivat liittyä myös kuntien ja hyvinvointialueiden omistamat yritykset? KT:n lakisääteisiä jäseniä ovat kunnat, kuntayhtymät, hyvinvointialueet ja hyvinvointiyhtymät. Jäseneksi voivat liittyä nyt myös niiden omistamat osakeyhtiöt, osuuskunnat ja säätiöt.

Oranssipaitainen henkilö ojentaa kätensä ja haluaa kätellä ja toivottaa tervetulleeksi. Kuva: Mostphotos.

KT:n jäsenyyden ehtona on omistajan määräysvalta yrityksessä. Ehto täyttyy, kun yhden tai useamman KT:n lakisääteisen jäsenen omistusosuus yrityksestä on yli 50 prosenttia.

KT:n jäsenmaksu on kilpailukykyinen ja riippuu yrityksen koosta. 

KT neuvottelee yritysjäsentensä puolesta

KT neuvottelee valtakunnalliset virka- ja työehtosopimukset ja kehittää työelämää. Olemme myös työmarkkinakeskusjärjestö ja edustamme työnantajia sekä valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa että kolmikantayhteistyössä.

KT:n jäsenenä yritys soveltaa sosiaali- ja terveydenhuollon alalla hyvinvointialueiden työehtosopimuksia sekä muilla aloilla Avainta ry:n sopimuksia niiden sopimuskauden loppuun asti. KT:n yritysjaosto vastaa jatkossa yritysten sopimusjärjestelmän ja muun toiminnan kehittämisestä. Yritysjaostoon valitut edustajat edustavat jäsenyrityksiä ja jäsenyritysten omistajatahoja.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työehtosopimukset umpeutuvat 30.4.2025. Viimeistään keväällä 2025 Avaintyönantajat Avainta ry:n sopimusten umpeutuessa on aika neuvotella KT:n jäsenyrityksille omat sopimukset myös opetus- ja muille aloille. 

Miksi yrityksen kannattaa liittyä KT:n jäseneksi?

KT tarjoaa yritysjäsenille laajalla asiantuntijajoukolla korkeatasoista neuvontaa, koulutusta ja keskusjärjestötasoista edunvalvontaa.

Yritysjäsenet saavat muun muassa tukea yhtiöittämiseen ja liikkeenluovutuksiin sekä pääsyn laajaan työelämän kehittämistoimintaan ja verkostoihin. Lisäksi KT tarjoaa asiantuntevaa viestintää ja materiaalia työantajatoiminnan tueksi.

Palvelemme jäsenyyteen ja eri sopimusaloihin liittyvissä kysymyksissä muun muassa palvelusähköpostiemme kautta.

Avainta ry suosittaa liittymistä KT:n jäseniksi viimeistään 1.1.2025 

Avaintyönantajat Avainta ry päätti 27.10.2023 kokouksessaan aloittaa selvitykset yhdistyksen operatiivisen toiminnan lakkauttamisesta 1.1.2025 lukien. Samassa yhdistys päätti suosittaa, että niin sanotut KT-kelpoiset jäsenet liittyisivät KT:n jäseniksi viimeistään 1.1.2025.

Muualla verkossa

KT Yritykset

Sähköposti:
yritykset@kt.fi
Tehtävät:

Palvelemme jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työehtosopimukset

Sähköposti:
soteyritykset@kt.fi
Tehtävät:

Palvelemme SOTE-sopimukseen, Lääkärien virka- ja työehtosopimukseen (LS) ja Hyvinvointialan yleiseen virka- ja työehtosopimus HYVTESiin liittyvissä kysymyksissä.

Opetusalan työehtosopimukset

Sähköposti:
opetusyritykset@kt.fi
Tehtävät:

Palvelemme opetusalan työehtosopimuksiin (AVAINTES ja AVAINOTES) liittyvissä kysymyksissä.

Muiden palvelualojen työehtosopimukset

Sähköposti:
palveluyritykset@kt.fi
Tehtävät:

Palvelemme muiden palvelualojen työehtosopimuksiin liittyvissä (AVAINTES) kysymyksissä.