På svenska
Uutinen

Ensimmäiset TE2024 -uudistukseen liittyvät muutosvalmennukset käynnistyvät 15.5. alkaen

Valtakunnallisella muutosvalmennuksella tuetaan sekä kuntien että valtion TE2024 -uudistuksen kohteena olevaa henkilöstöä, esihenkilöitä sekä tulevia työllisyysalueita.

Toimistossa tehdään töitä tietokoneella.  Kuva: Eeva Anundi.

Työ- ja elinkeinoministeriö tarjoaa muutosvalmennusta te-uudistukseen liittyen. Toukokuussa käynnistyy valmennuksia sekä esihenkilöille että henkilöstölle.

Esihenkilöille kohdennettu Miten pomo jakselee -valmennus keskittyy muutosilmiöiden tunnistamiseen ja muutoskyvykkyyteen. Henkilöstölle kohdennettu Mitä repussa mukana -muutosvalmennus tarjoaa eväitä muutosmotivaation ja voimavarojen tueksi muutosmatkalle.

Molemmat valmennukset toteutetaan alueellisina ryhminä, joihin kuhunkin mahtuu 20 osallistujaa. Ilmoittautuminen on avoinna 5.5.2023-12.5.2023 klo 12 saakka. Valmennusten tarkat ajankohdat näkyvät ilmoittautumislinkin takana.

Ilmoittaudu Miten pomo jakselee -valmennukseen>

Ilmoittaudu Mitä repussa mukana -valmennukseen>

Muutosvalmennusryhmiä järjestetään lisää elokuusta lähtien, ja tarjolle tulee syksyn mittaan myös lisää valmennusmoduuleja. Lisätietoja: valmennukset.keha@ely-keskus.fi

 

Tukea tarjolla viestintään

Esihenkilöille, johdolle ja muutosviestinnästä vastaaville asiantuntijoille järjestetään myös Viestinnän voimalla muutoksessa -valmennukset ke 17.5.2023 klo 9.30-11.30 ja to 8.6.2023 klo 9.00-11.00. Niihin ei tarvita ennalta ilmoittautumista, vaan mukaan voi liittyä alla olevan linkin kautta. Tilaisuudet ovat samansisältöiset. Jälkimmäinen tilaisuus tallennetaan.

Osallistu Viestinnän voimalla muutoksessa -valmennukseen 17.5.>

Osallistu Viestinnän voimalla muutoksessa -valmennukseen 8.6>

 

Myös KT tarjoaa muutostukea

KT on osallistunut ja osallistuu edelleen muutokseen liittyvään valmisteluun ja tukee kuntia ja kuntayhtymiä uudistuksen valmistelussa, jotta henkilöstön siirtyminen uusien työvoimaviranomaisten palvelukseen onnistuu mahdollisimman sujuvasti.  

KT:n perustama Työllisyyden edistämisen työnantajaverkosto, jonka tarkoituksena on tukea työnantajia TE2024- uudistuksen muutos- ja henkilöstöjohtamisessa, kokoontuu säännöllisesti. Kevään 2024 viimeiset verkostokokoukset toteutetaan 25.5.2023 klo 14-15 ja 21.6.2023 klo 10-11. Ilmoittaudu verkoston kokouksiin KT:n verkkosivujen kautta. Liity mukaan verkostoon laittamalla sähköpostia osoitteeseen toimisto@kt.fi.