På svenska
Uutinen

Sote ry:n työtaistelutoimet päättyneet sairaanhoitopiireissä

Tehyn ja Superin neuvottelujärjestö Sote ry:n toimeenpanemat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot yhdeksässä sairaanhoitopiirissä ovat päättyneet. Avainta ja Sote ry ovat saavuttaneet neuvottelutulokset avoinna olleilla sopimusaloillaan.

Pöydällä stetoskooppi ja kynä.

Sairaanhoitopiireihin kohdistetuilla painostustoimilla Sote ry pyrki vaikuttamaan AVAINTES-sopimusalan neuvotteluihin, joissa sovittiin kuntaomisteisten sosiaali- ja terveysalan yhtiöiden työehtosopimuksista. Kunta-alan työrauhasta sovittiin jo toukokuun lopussa kaksivuotisilla virka- ja työehtosopimuksilla.

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen katsoo, että Sote ry:n kuntatyönantajiin kohdistamat työtaistelutoimet työrauhan aikana murensivat kunta-alan sopimisen kulttuuria ja heikentävät Sote ry:n uskottavuutta neuvotteluosapuolena.

–Toiminta on erityisen tuomittavaa sen vuoksi, että kunta-alalle oli juuri saatu aikaan työrauha pitkien ja vaikeiden neuvottelujen jälkeen. Kuntatyönantaja ei nykyisellään voi olla enää varma siitä, saako työ- ja virkaehtosopimuksilla työrauhaa, korostaa työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.