På svenska
Tiedote

Hyvä kiertämään -kampanja alkaa – jaa kehittämistekosi muille

Kunta-alalla alkaa kampanja, jossa laitetaan hyvä kiertämään. Kampanjassa kerätään kehittämistekoja työelämästä 18.5.–14.6. Tarkoituksena on levittää hyviä käytäntöjä, joista muut voivat saada uusia ideoita työhönsä.

Kuntekon Hyvä kiertämään -kampanja.

 Parhaat teot palkitaan Hyväntekijät-kunniakirjalla kesäkuun lopussa virtuaaligaalassa.

Työelämä on ollut murroksessa pitkään, mikä vaatii jatkuvaa kehittämistä. Lisäksi koronaepidemian aikainen poikkeustila on vaikuttanut merkittävästi työn tekemisen tapoihin.

– Kuntatyön hyvät ratkaisut kannattaa tuoda esille, jotta jokaisen ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Jakamalla kehittämisteot kaikkien käyttöön, voi auttaa jotakin toista, sanoo Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Hyvä kiertämään -kampanjassa kuka tahansa voi kertoa kehittämisideansa ja ratkaisunsa Tekojen torilla. Tekojen tori on sivusto, jossa on yli 600 tarinaa työelämän kehittämisestä eri puolilta Suomea.

Viime syksyn Tekoja tiskiin -kampanjan tuloksena Tekojen torille saatiin 142 kehittämistekoa. Parhaimmat teot ja tekijät palkittiin gaalassa, joka keräsi paikan päälle yli satahenkisen yleisön.

– Syksyn kampanja oli menestys. Halusimme laittaa uuden kampanjan pystyyn, koska nyt jos koskaan kunta-alalla tarvitaan hyviä tekoja, Jaanu kannustaa.

Kampanjasta vastaa kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020. Kuntekossa ovat mukana KT Kuntatyönantajat sekä kunta-alan pääsopijajärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Kunteko-ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätietoja:

Anna-Mari Jaanu

työelämän kehittämisen asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2727
Matkapuhelin:
+358 50 572 4620
Sähköposti:
Anna-Mari.Jaanu@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Tehtävät:
  • Tärkeissä töissä - työelämän kehittämisen kokonaisuus
  • Tekojen tori ja kehittämistekojen palkitseminen