Suomeksi
Pressmeddelande

Kampanjen Hyvä kiertämään inleds – dela med dig av dina utvecklingsåtgärder

Inom kommunsektorn inleds en kampanj där man delar med sig av fungerande koncept. Under kampanjen samlar man in utvecklingsåtgärder från arbetslivet 18.5–14.6. Avsikten är att sprida god praxis som andra kan få nya idéer av för sitt arbete.

Kuntekon Hyvä kiertämään -kampanja.

 De bästa åtgärderna belönas med diplomet Hyväntekijät (Välgörarna). Det sker i slutet av juni under en virtuell gala.

Arbetslivet har länge varit i ett brytningsskede, vilket kräver kontinuerlig utveckling. Dessutom har undantagsförhållandena under coronaepidemin i betydande grad påverkat sätten att arbeta.

– Det lönar sig att lyfta fram goda lösningar inom det kommunala arbetet, så att alla inte behöver uppfinna hjulet på nytt. Genom att dela med sig av sina utvecklingsåtgärder så att de blir tillgängliga för alla kan man hjälpa någon annan, säger Anna-Mari Jaanu, programchef för Kunteko.

I kampanjen Hyvä kiertämään (Dela med dig) kan vem som helst berätta om sina utvecklingsidéer och lösningar på Framstegsarenan. Framstegsarenan är en webbplats med över 600 berättelser om arbetslivsutveckling på olika håll i Finland.

Som resultat av förra höstens kampanj Tekoja Tiskiin kom det in 142 förslag på utvecklingsåtgärder till Framstegsarenan. De bästa utvecklingsåtgärderna och utvecklarna belönades under en gala som lockade en publik på över hundra personer.

– Höstens kampanj var en succé. Vi ville sätta igång en ny kampanj, för nu om någonsin behövs det bra åtgärder inom kommunsektorn, säger Jaanu.

Programmet för arbetslivsutveckling i kommun- och landskapssektorn, Kunteko 2020, ansvarar för kampanjen. I Kunteko deltar KT Kommunarbetsgivarna och kommunsektorns huvudavtalsorganisationer, Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU, Offentliga sektorns union JAU och Social- och hälsovårdens förhandlingsorganisation Sote rf. Programmet Kunteko finansieras till största delen av Europeiska socialfonden.

Mer på webben

Anna-Mari Jaanu

sakkunnig, arbetsutveckling
Telefon:
+358 9 771 2727
Mobiltelefon:
+358 50 572 4620
E-post:
Anna-Mari.Jaanu@kt.fi
Organisation:
Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT
Ansvarsområden:
  • Arbetslivsutvecklingsprojekt