På svenska
Uutinen

Työnantajan kannattaa hakea perhevapaakorvauksia

Kelan mukaan työnantajilla on hakematta yli 50 miljoonan euron edestä korvauksia. Korvausta on haettava viimeistään 6 kuukautta vanhempainpäivärahakauden päättymisen jälkeen.

Perhevapaakorvaukset työnantajille

Työnantajat ovat voineet saada 1.4.2017 alkaen korvausta naispuolisen työntekijän vanhemmuudesta aiheutuvista kustannuksista. Kyse on 2 500 euron suuruisesta kertakorvauksesta.

Korvauksia haettu Kelalta vähän, vaikka ensimmäiset äidit, joista työnantaja voi  saada perhevapaakorvauksen, palailevat jo töihin.

Kelan arvion mukaan noin 30 000 työnantajalla olisi vuosittain oikeus perhevapaakorvaukseen. Rahassa se tarkoittaisi vähintään 75 miljoona euroa, josta työnantajille on maksettu vasta 20 miljoonaa.

Hakuaikaa on 6 kuukautta vanhempainrahakauden päättymisestä

Perhevapaakorvauksen ensimmäinen vuosi täyttyy huhtikuussa 2018. Ensimmäisillä perhevapaakorvaukseen oikeutetuilla työnantajilla on vielä hakuaikaa jäljellä. 

Korvausta voi hakea 6 kuukauden kuluessa vanhempainrahakauden päättymisestä. Hakuaika on sama kuin vuosilomakustannuskorvauksissa. Perhevapaakorvauksen ja vuosilomakustannuskorvauksen voikin hakea samaan aikaan.

Muualla verkossa