På svenska
Tiedote

Helsingin raideliikenteen lakko vahingoittaa tuhansien arkea

KT Kuntatyönantajat paheksuu Julkisten ja hyvinvointialan liittoon kuuluvan raitiovaunu- ja metrohenkilöstön päätöstä pysäyttää pääkaupungin raideliikenne ensi perjantaina.

Julkinen liikenne

– JHL on parhaillaan mukana kunta-alan liittokohtaisissa sopimusneuvotteluissa, joissa on edelleen avoinna useita suuria kysymyksiä. Poliittinen lakkoilu ei paranna neuvottelujen ilmapiiriä, sanoo KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Ilmoitettu poliittinen lakko liittyy SAK:n järjestämään mielenilmaukseen, jolla vastustetaan eduskunnan hyväksymään ns. aktiivimallia. Jo aiemmin vastaavan osallistumispäätöksen ovat kunta-alan järjestöistä tehneet ainakin Julkisten ja hyvinvointipalvelujen liitto JHL, Akavan Erityisalat ja Talentia.

– Näiden järjestöjen osallistuminen vaikeuttaa kuntien toimintaa. Odotettavissa on liikennekaaos, koska myös bussiliikenne keskeytyy samaan aikaan, kun mielenosoittajat suuntaavat Helsingin keskustaan, Jalonen sanoo.

– Raideliikenteen lakon vaikutukset kohdistuvat syyttömiin kuntalaisiin estämällä pääsyn töihin. Mittakaava on kohtuuton.

Markku Jalonen

toimitusjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2500
Matkapuhelin:
+358 40 547 7710
Sähköposti:
Markku.Jalonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT