Uutinen

Avaintan purkuun liittyvä päätöksenteko siirtyy

Kunta- ja hyvinvointialan yrityksiä palveleva Avainta selvittää yhdistyksen purkamista. Kuntien ja hyvinvointialueiden omistamat yritykset voivat liittyä KT:n jäseniksi.

Kalneteri on avattu tietokoneella. Kuva: Mostphotos.

Avaintyönantajat Avaintan varsinaista kokousta 24.4. on siirretty kahdella päivällä. Kokous pidetään 26.4., mutta silloin ei ennakkotiedoista poiketen vielä tehdä päätöksiä Avaintan purkamisesta. 

Yhdistyksen purkamista koskevan kokouksen ajankohta varmistuu, kun purkamispäätöstä koskeva taustaselvitys valmistuu. Tavoitteena on pitää purkamisesta päättävä kokous vielä tämän kevään aikana.

Päätösvaltaisia kokouksessa ovat Avaintan jäsenet. Avaintan jäseniä voivat olla kuntien ja kuntayhtymien omistamat ja niille palveluita tuottavat yritykset, yhteisöt ja säätiöt. 

Lokakuun 2023 ylimääräisessä jäsenkokouksessaan jäsenet päättivät, että Avaintan hallitus alkaa valmistella yhdistyksen purkua. Avaintan operatiivinen toiminta lakkaisi tämän suunnitelman mukaan 1.1.2025 alkaen. 

Kuntien ja hyvinvointialueiden omistamat osakeyhtiöt, osuuskunnat ja säätiöt voivat nykyisin liittyä KT:n jäseniksi. Avainta, KT ja kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt suosittelevat niille KT:n jäsenyyttä. 

KT Yritykset

Sähköposti:
yritykset@kt.fi
Tehtävät:

Palvelemme jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä.