Uutinen

Liikkuva työelämä -viikko muistuttaa työn tauottamisen tärkeydestä

Liikkuva työelämä -viikkoa vietetään 18.–24.9.2023. Viikon teemana on tauot. Ne parantavat työntekijöiden työtehoa, jaksamista ja hyvinvointia.

Liikkuva työelämä -viikon tavoitteena on kannustaa sekä organisaatioita että työntekijöitä kiinnittämään enemmän huomiota taukoihin ja niiden positiivisiin vaikutuksiin.

Venytykset ja lepo tuovat vastapainoa fyysisesti kuormittavaan työhön. Istumatyön haittoja voi vähentää muutaman minuutin jaloittelulla. Sosiaalisesti kuormittavissa työtehtävissä tarvitaan puolestaan rauhallisia taukoja, joiden aikana voi hengähtää ja palautua.

Taukojen tyyli on vapaa, tärkeintä on tauottaa työtä, sillä ne parantavat jaksamista ja työhyvinvointia.

Liikunta kuuluu myös työelämään

Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa kaikkia Liikkuvat-ohjelmia, jotka kattavat ihmisen kaikki ikävaiheet varhaiskasvatuksesta vanhuuteen.

Liikkuva työelämä on yksi Liikkuva aikuinen -ohjelman teemakokonaisuuksista. Liikkuva työelämä haluaa uudistaa ja vahvistaa liikunnan merkitystä suomalaisessa työelämässä muun muassa kehittämällä työpaikkojen käytäntöjä.

Liikkuva aikuinen -ohjelma vastaa Liikkuva työelämä -kampanjalla presidentti Sauli Niinistön liikkumishaasteeseen. Jokainen Liikkuva työelämä -viikkoon osallistuva organisaatio voi heittää haasteen eteenpäin.

Liikkuva työelämä -viikon kampanjakuvia voi käyttää työpaikoilla sisäisessä viestinnässä ja niillä voi kannustaa henkilöstöä työn tauottamiseen.

Muualla verkossa