På svenska
Uutinen

KT:n hallitus kokoontui ensimmäisen kerran ja valitsi puheenjohtajansa

KT:n hallitus piti järjestäytymiskokouksensa tiistaina 4. huhtikuuta Kuntatalolla. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Ari Korhonen Varsinais-Suomesta. Varapuheenjohtajiksi nimettiin Juha Rostedt Lahdesta ja Taneli Kalliokoski Nurmijärveltä. Hallituksen tehtävänä on johtaa KT:n toimintaa.

KT:n hallitus Kuntatalolla. Kuva: Markus Sommers.

KT:n hallituksen jäseniä kuvattuna Kuntatalolla, kuva: Markus Sommers.

Hallitus, kuntajaosto, hyvinvointialuejaosto ja yritysjaosto ovat KT:n uusia toimielimiä. Hallitus johtaa KT:n toimintaa ja käyttää päätösvaltaa työmarkkinakeskusjärjestölle kuuluvissa asioissa.

KT:n jaostojen tehtävänä on sopia edustamiensa alojen työ- ja virkaehtosopimuksista. Jaostot järjestäytyivät jo aiemmin maaliskuussa ja valitsivat samalla omat edustajansa KT:n hallitukseen. Jaostojen puheenjohtajat kuuluvat automaattisesti hallitukseen. Lisäksi jokainen jaosto sai valita edustamiensa työnantajien palkkasummaan suhteutetun määrän jäseniä hallitukseen.

Kuntatalolla 4. huhtikuuta pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa yhtenä tärkeänä tehtävänä oli valita hallitukselle puheenjohtajat. Puheenjohtajaksi valittu Ari Korhonen on hyvinvointialuejaoston jäsen Varsinais-Suomesta. Varapuheenjohtajat Juha Rostedt Lahdesta ja Taneli Kalliokoski Nurmijärveltä ovat kuntajaoston jäseniä.

KT:n hallitus tukee yhteisen edun löytämistä kaikissa ratkaisuissa

– KT:n hallitus on osaava ja yhteistyöhenkinen ja haluaa tukea omalla työskentelyllään kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien tavoitteiden saavuttamista alan jatkuvasti muuttuvassa työkentässä, kertoo puheenjohtaja Ari Korhonen hallituksesta ja sen tavoitteista.

Uusi hallitus aloittaa toimintansa mielenkiintoisessa tilanteessa, jossa hyvinvointialueet ovat vastikään aloittaneet toimintansa ja kuntakentän tehtävät ovat muuttuneet.

Korhosen mukaan kuntien ja hyvinvointialueiden työhön liittyy paljon yhdyspintoja, jotka vaikuttavat organisaatioiden ja työntekijöiden arkeen. Myös ajankohtaiset ilmiöt kuten tuottavuuden parantaminen ja työvoimapula koskettavat yhdenmukaisesti koko toimialaa.

– KT, ja samalla sen hallitus, on keskeinen työmarkkinatoimija. Sen etsii ratkaisuja työmarkkinoiden haasteisiin ja parantaa sekä työantajien että työntekijöiden kykyä selviytyä muutoksista parhaalla mahdollisella tavalla. KT:n toiminnan tavoitteena on tukea yhteisen edun löytämistä kaikissa ratkaisuissa sekä varmistaa mahdollisimman hyvä ja pitkä työrauha.

– Myös edunvalvonnalla iso painoarvo juuri nyt, kun uusi eduskuntakausi alkaa ja hallitusta ollaan muodostamassa. KT:n hallitus toimii omissa viiteryhmissään aktiivisesti edistääkseen KT:n hallitusohjelmatavoitteiden toteutumista, muistuttaa Korhonen.

Hallitus johtaa KT:n toimintaa ja taloutta

Hallitus johtaa KT:n toimintaa ja käyttää päätösvaltaa työmarkkinakeskusjärjestölle kuuluvissa asioissa. Tällaisia asioita ovat muun muassa työmarkkinakeskusjärjestöjen sopimukset ja suositukset, työlainsäädännön valmistelu, eläkkeitä ja sosiaaliturvaa koskeva lainsäädäntö, henkilöstöjohtamisen ja tuloksellisuuden kehittäminen, kansainvälinen yhteistyö sekä yleisten suositusten antaminen.

KT:n hallituksessa on 15 jäsentä, joista jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Hallituksessa ovat edustettuina kaikki jaostot eli kuntajaosto, hyvinvointialuejaosto ja yritysjaosto.

Hallitus 1.1.2023–31.12.2025

Kuntajaosto

Varsinainen jäsen

Henkilökohtainen varajäsen

Outi Mäkelä, Nurmijärvi, Kok.

Pekka Salmi, Tampere, SDP

Juha Rostedt, Lahti, Kok., vpj.

Lauri Kattelus, Laitila, Kok.

Kirsi-Marja Lievonen, Helsinki, SDP

Piia Elo, Turku, SDP

Hanna Vuola, Uusikaupunki, Kesk.

Pekka Lokinperä, Hausjärvi, Kesk.

Taneli Kalliokoski, Nurmijärvi, Kesk.,
vpj.

Katariina Pylsy, Hämeenkyrö, Kesk.

Marko Koskinen, Kitee, PS

Ilpo Kärkkäinen, Sonkajärvi, PS

Laura Skaffari, Lohja, Vihr.

Mari Huusko, Pornainen, Vihr.

Hyvinvointialuejaosto

Varsinainen jäsen

Henkilökohtainen varajäsen

Olli Naukkarinen, Kanta-Häme, Kok.

Nina Brask, Kymenlaakso, SDP

Mervi Koski, Pohjois-Pohjanmaa, Kok.

Marja-Leena Alho, Satakunta, Kok.

Ari Korhonen, Varsinais-Suomi, SDP, pj.

Antti Parpo, Varsinais-Suomi, Kok.

Jani Kokko, Keski-Suomi, SDP

Anneli Kiljunen, Etelä-Karjala, SDP

Maria Kaisa Aula, Keski-Suomi, Kesk.

Lasse Hautala, Etelä-Pohjanmaa, Kesk.

Tanja Aidanjuuri, Vantaa-Kerava, PS

Anu Mattila, Pohjois-Pohjanmaa, PS

Pertti Hemminki, Lappi, Vas.

Joona Mielonen, Kymenlaakso, Vas.

Yritysjaosto

Varsinainen jäsen

Henkilökohtainen varajäsen

Juha Jääskeläinen, Docta Oy

Markku Hämäläinen, Järvi-Suomen Terveys Oy

Hallituksen toimikausi määräytyy kunta- ja hyvinvointialuevaalien mukaisesti ja on ensimmäisellä toimikaudella noin 3 vuotta.