På svenska
Tiedote
Kuntatyö2030

Liminka on Suomen kekseliäin kunta

Kekseliäin kunta valittiin jo toista kertaa osana Hyvä kiertämään -kampanjaa, jossa kerättiin kunta-alan parhaita oivalluksia valtakunnalliseen Tekojen tori -portaaliin. Portaalissa tehdään hyvää kuntatyötä näkyväksi ja edistetään kehittämisratkaisujen leviämistä alalla.

Limingan Lakeustalo syksyllä kuvattuna

Liminka saa Suomen kekseliäimmän kunnan tunnustuksen tänä vuonna 68 kehittämisteolla, mikä on pienen kunnan työntekijämäärään nähden huippusaavutus. Limingasta on tuotu kehittämistekoja Tekojen torille useilta eri palvelualoilta, etenkin varhaiskasvatuksesta, opetusalalta, hallinnosta ja elinvoimapalveluista sekä puhtaus- ja ruokapalveluista. Liminka valittiin Suomen kekseliäimmäksi kunnaksi jo toistamiseen. Viime vuonna Liminka ilmoitti Tekojen Torille yli 50 uutta kehittämisratkaisua kunnan eri toimialoilta. 

Limingan menestysreseptin takaa löytyy arjen haasteista lähtevä ajattelu, matalan kynnyksen organisaatio ja kannustava ilmapiiri. 

– Kannustava ja luova työilmapiiri sekä halu tehdä asioita paremmin ovat ehkä ne tärkeimmät edellytykset ideoiden syntymiselle. Kaikki viisaus ei asu esihenkilöissä, vaan paras asiantuntemus löytyy usein työntekijöistä itsestään. Työn kehittäminen lähtee usein arjen haasteesta, mutta yhtä lailla merkityksellistä on se, että saa tehdä asioita uudella tavalla ja vaikuttaa tapaan tehdä omaa työtä. Se on äärimmäisen palkitsevaa, sanoo Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala

Kuntatyön kehittämistä lähestytään Limingassa leikkimielisesti mutta kunnianhimoisesti. 

– Kuntatyön arki kaipaa hauskaa hulluttelua ja kisailua. Tämä tuo arkeen keveyttä ja iloa. Tänä vuonna valtuutetutkin ovat aktivoituneet: viimevuotinen palkinto innosti heidät ehdottamaan osallistuvaa budjetointia Suomen kekseliäimmälle kunnalle. Näin myös kuntalaiset ovat nyt päässeet osallisiksi kehittämisestä, jatkaa Rajala. 

Tuhannen kehittämisteon raja rikki Tekojen torilla 

Hyvä kiertämään -kampanja toi syys-lokakuun aikana Tekojen torille lähes 200 uutta kehittämistekoa yli 30 kuntaorganisaatiosta eri puolilta Suomea. Kaiken kaikkiaan verkkoportaalissa on jo yli tuhat kehittämistekoa yli sadasta kuntaorganisaatiosta.  

– Kuntatyötä uudistetaan ja kehitetään koko ajan. Saimme tänä vuonna Tekojen torille monenlaisia kekseliäitä ratkaisuja toimintojen ja palvelujen parantamiseen. Erilaiset ammattialat kulttuurista kasvatukseen ja sotesta teknisiin toimialoihin ovat hienosti esillä ja kuvastavat kunta-alan moninaisuutta. Palvelujen asiakaslähtöinen ja moniammatillinen kehittäminen sekä erilaiset teemat, kuten rekrytointien uudistaminen, ovat hyvin esillä tämän vuoden kehittämisteoissa, sanoo ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu

Innostavimmat kehittämisteot palkitaan 1.12.2022 Lasipalatsin Bio Rexissä Helsingissä Kuntatyö2030 -gaalassa. Palkinnot jakaa Kuntatyö2030 -ohjelma, jonka taustalla ovat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. 

Lisätietoja  

Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. +358 50 572 4620, anna-mari.jaanu@kt.fi   
Anniina Tuomi, projektipäällikkö, puh. +358 50 405 9989, anniina.tuomi@kt.fi 
Pekka Rajala, kunnanjohtaja, Limingan kunta, puh. +358 50 312 5000, pekka.rajala@liminka.fi 

 

Kuva: Limingan kunta

Anna-Mari Jaanu

työelämän kehittämisen asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2727
Matkapuhelin:
+358 50 572 4620
Sähköposti:
Anna-Mari.Jaanu@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Tehtävät:
  • Tärkeissä töissä - työelämän kehittämisen kokonaisuus
  • Tekojen tori ja kehittämistekojen palkitseminen