På svenska
Uutinen

Valtakunnansovittelijan ratkaisuesitys luettavissa verkossa

Kunnallisesta yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta sekä pääsopimuksesta annettu ratkaisuesitys hylättiin 30.4.2020. Esitys on nyt julkaistu valtakunnansovittelijan verkkosivuilla.

Valtakunnansovittelijan antama ratkaisuesitys printattuna.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala antoi ratkaisuehdotuksensa kunta-alan sopimusneuvotteluihin maanantaina 27.4. ja pyysi KT:n ja pääsopijajärjestöjen vastauksia siihen torstaihin 30.4. kello 12:een mennessä. Esitys oli mahdollisuus joko hyväksyä tai hylätä sellaisenaan.

Tarjotussa ratkaisussa palkankorotukset olivat aiemmin tällä neuvottelukierroksella syntyneen yleisen linjan mukaisia ja sopimuskausi olisi ollut 23 kuukautta.

Ratkaisuesitykseen sisältyi myös muun muassa 

  • sote-henkilöstön oma alakohtainen sopimus
  • kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) allekirjoituspöytäkirja palkantarkistuksineen ja muine määräyksineen 
  • kiky-tuntien poistuminen ja korvaaminen muilla järjestelyillä.

Lisäksi esityksessä oli erillinen virka- ja työehtosopimus koronaepidemiaan liittyvän kertapalkkion maksamisesta sairaanhoitopiirien lähinnä teho-osastojen henkilöstölle.

Julkisen alan unioni JAU ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO hyväksyivät esityksen, mutta hoitajajärjestöjen Tehyn ja SuPerin neuvottelujärjestö Sote ry hylkäsi sen. 

KT:n valtuuskunnan linjauksen mukaan KT olisi hyväksynyt sovittelijan ratkaisuesityksen siinä tapauksessa, että kaikki kunta-alan pääsopijajärjestöt olisivat hyväksyneet sen.

Muualla verkossa