På svenska
Uutinen

Kunta-alan sovittelu jatkuu pääsiäisen jälkeen

KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt kokoontuivat viimeksi tiistaina 7. huhtikuuta. Sovittelussa pidetään pääsiäistauko, valtakunnansovittelija on kutsunut osapuolet koolle seuraavan kerran 14. huhtikuuta.

Etäpalaveriyhteydet on viritetty neuvotteluhuoneeseen. Kuva: Adrien Olichon / Unsplash.

KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt pyysivät maaliskuun lopussa valtakunnansovittelijaa kutsumaan osapuolet sovitteluun, kun kunta-alan sopimukset umpeutuivat eikä neuvotteluissa ollut edistytty tyydyttävällä tavalla.

KT ja pääsopijajärjestöt ovat kokoontuneet valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla kolme kertaa: ensimmäisen kerran 1. huhtikuuta ja sen jälkeen 4. ja 7. huhtikuuta. Sovittelu on hoidettu suurelta osin etäyhteyksin koronaepidemian vuoksi.

Neuvotteluissa on käsitelty muun muassa osapuolten näkemyksiä kunta-alan sopimus- ja neuvottelujärjestelmästä sekä allekirjoituspöytäkirjasta, jolle sopimukset rakentuvat. Myös sopimusten kustannusraamista ja kiky-tuntien kohtalosta on keskustelu. Lisäksi valtakunnansovittelija on antanut osapuolille erilaisia tehtäviä.

Kunta-alan sopimusten sovittelua jatketaan seuraavan kerran pääsiäisen jälkeen 14. huhtikuuta klo 14. Osapuolet ovat kuitenkin saaneet valtakunnansovittelijalta tehtäviä työstettäväksi pääsiäisen ajaksi.

KT:n kanssa sovitteluun osallistuvat kunta-alan henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt, joita ovat Julkisen alan unioni JAU, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO.