På svenska
Tiedote

Kunta-alan neuvottelut siirtyvät valtakunnansovittelijalle

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset päättyvät maaliskuun viimeisenä päivänä. KT Kuntatyönantajat on pyrkinyt saamaan aikaan neuvottelutuloksen uusista sopimuksista ennen entisten umpeutumista.

Yhteisymmärrykseen järjestöjen kanssa ei ole päästy. Tilanteen ratkaisemiseksi KT ja pääsopijajärjestöt ovat yhdessä päättäneet pyytää valtakunnansovittelijaa kutsumaan osapuolet sovitteluun.

Kuntatalous ei kestä ylisuuria vaatimuksia 

Neuvotteluja ovat vaikeuttaneet erityisesti yli yleisen linjan menevät järjestöjen vaatimukset. Vaatimukset ovat erittäin kovia, kun tiedetään, että kuntatalous oli hyvin heikossa kunnossa jo ennen koronaepidemian aiheuttamia ylimääräisiä menoja ja samanaikaista verotulojen vähenemistä. Liian suuret ja hajottavat vaatimukset uhkaavat elintärkeitä kuntapalveluita. KT on ollut valmis kehittämään myös kunnallista sopimus- ja neuvottelujärjestelmää.

Kuntapöytään haettiin ratkaisua monin tavoin

Kunta-alan neuvotteluosapuolet ovat käyneet tammikuusta lähtien tiiviitä neuvotteluja uusista työ- ja virkaehtosopimuksista. KT ja pääsopijajärjestöt ovat neuvotelleet lähes päivittäin. 

KT on hakenut ratkaisua monin tavoin. KT on ollut valmis eri mittaisiin sopimuskausiin, jotta kunta-alalle turvattaisiin työrauha ja voimat voitaisiin keskittää epidemian ja sen seurausten torjumiseen.


Lisätietoja:

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puhelin 040 547 7710

Markku Jalonen

toimitusjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2500
Matkapuhelin:
+358 40 547 7710
Sähköposti:
Markku.Jalonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT