På svenska
Uutinen

KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt jatkavat sovittelua

KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt jatkavat sovittelua torstaina 16. huhtikuuta klo 16 valtakunnansovittelijan johdolla. KT:n tavoitteena on saada ratkaisu aikaan huhtikuun loppuun mennessä.

Kunta-alan sopimusneuvotteluosapuolet pyysivät maaliskuun lopussa valtakunnansovittelijaa kutsumaan osapuolet sovitteluun, kun kunta-alan sopimukset umpeutuivat eikä neuvotteluissa edistytty.

KT ja pääsopijajärjestöt kokoontuivat valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan luona ensimmäisen kerran 1. huhtikuuta. Viimeisin tapaaminen oli tiistaina 14. huhtikuuta. Sovittelua hoidetaan pääasiassa etäyhteyksin koronaepidemian vuoksi. Työtä on vielä paljon, mutta useita tapaamisia on jo sovittu huhtikuulle osapuolten kesken. 

Neuvotteluissa on käsitelty muun muassa osapuolten näkemyksiä kunta-alan sopimus- ja neuvottelujärjestelmästä sekä allekirjoituspöytäkirjasta, jolle sopimukset rakentuvat. Neuvottelujen kohteena ovat olleet myös kiky-tunnit ja sopimusten kustannusraamit.  

KT:n kanssa sovitteluun osallistuvat kunta-alan henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt, joita ovat Julkisen alan unioni JAU, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO.