På svenska
Uutinen

KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt päättävät sovintoesityksen hyväksymisestä torstaina

Valtakunnansovittelija antoi ratkaisuehdotuksensa kunta-alan sopimusneuvotteluihin maanantaina 27.4.2020. Sopimusalakohtaisia neuvotteluja jatketaan tiiviisti ratkaisuehdotuksen pohjalta.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on pyytänyt KT:n ja pääsopijajärjestöjen vastauksia ratkaisuehdotukseensa torstaihin 30.4. kello 12:een mennessä. 

KT:n valtuuskunta kokoontuu käsittelemään sovintoehdotusta ja neuvottelutuloksia torstaina klo 10.00. Myös järjestöjen hallinnot ovat koolla torstaina aamupäivällä.

Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä valtakunnansovittelijan antaman ehdotuksen. Sovintoehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoa julkisuuteen ennen vastausten antamista valtakunnansovittelijalle.

KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt pyysivät vapaaehtoista sovittelua maaliskuun lopussa ja sovittelua on jatkettu koko huhtikuun ajan. Varsinaiset neuvottelut kunta-alan virka- ja työehtosopimuksista alkoivat jo tammikuussa. Kuntaorganisaatioiden huonon taloustilanteen ja koronaepidemian vuoksi neuvotteluja on käyty erittäin vaikeissa olosuhteissa.

KT:n kanssa sovitteluun osallistuvat kunta-alan henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt, joita ovat Julkisen alan unioni JAU, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO.