På svenska
Uutinen

Työperäisen maahanmuuton ohella tarvitaan kotouttamista

Työmarkkinakeskusjärjestöjen Ääni työlle -kiertueen ensimmäisessä tilaisuudessa keskusteltiin maahanmuutosta. KT pitää tärkeänä, että maahanmuuttajien koulutusta ja kotouttamista tehostetaan.

KT:n Markku Jalonen ja EK:n Jyri Häkämies keskustelevat työmarkkinakeskusjärjestöjen Ääni työlle -tilaisuudessa. Kuva: Jussi Nukari / STT Lehtikuva

Työmarkkinakeskusjärjestöjen yhteinen kiertue eduskuntavaalien teemoista käynnistyi 22. tammikuuta Helsingistä.

Sanomatalossa järjestetyn ensimmäisen tilaisuuden aiheena oli maahanmuutto.

Keskusteluun osallistuivat kaikkien työmarkkinakeskusjärjestöjen edustajat eli toimitusjohtaja Jyri Häkämies EK:sta, puheenjohtaja Jarkko Eloranta SAK:sta, työelämäasioiden päällikkö Lotta Savinko Akavasta ja puheenjohtaja Antti Palola STTK:stä. KT:tä keskustelussa edusti työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Koulutuksesta ja kotouttamisesta on huolehdittava

Keskustelua luotsasi toimittaja Timo Haapala, joka muun muassa kysyi keskustelijoilta, millaisia maahanmuuttoon liittyviä toivomuksia heillä on seuraavalle hallitukselle.

KT:n Markku Jalonen piti työperäisen maahanmuuton lisäämistä tarpeellisena. Toisaalta hän myös korosti, että maahanmuuttajien koulutuksesta ja kotouttamisesta on huolehdittava aiempaa paremmin. KT on tuonut esille nämä tavoitteensa myös hallitusohjelmatavoitteissaan.

Keskustelua käytiin myös niistä syistä, joiden vuoksi työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan eli Suomen väestörakenteen sekä työelämän muuttumisesta.

Ääni työlle -kiertue jatkuu

Ääni työlle -kiertueen tapahtumia järjestetään yhteensä 11 paikkakunnalla eri puolella Suomea. Seuraava tilaisuus on Jyväskylässä 24. tammikuuta ja sen aiheena on osaaminen ja koulutus.

Kevään aikana kiertue vierailee myös Kuopiossa, Lahdessa, Porissa, Vaasassa, Rovaniemellä, Oulussa, Lappeenrannassa, Turussa ja Tampereella. Kiertueen tavoitteena on herättää laajaa keskustelua työelämään liittyvistä teemoista.


Kuva: Jussi Nukari / STT Lehtikuva