Uutinen

Tehyn ja SuPerin lakkoilu Päijät-Hämeessä laitonta

Tehy ja SuPer ovat ilmoittaneet ulosmarssista sekä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä. Työtaistelutoimet ovat laittomia, sillä ne kohdistuvat työehtosopimukseen työrauhan aikana.

Hoitajien jalkoja työkengissä. Kuva: Pixhill

Tehyn ja SuPerin Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ammattiosastot ovat ilmoittaneet järjestävänsä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä ulosmarssin perjantaina 4. lokakuuta. Ulosmarssi alkaa klo 14 ja kestää noin puoli tuntia.

Ulosmarssiin osallistuvat järjestöjen työsuhteiset jäsenet Päijät-Hämeen keskussairaalasta, Lahden kaupunginsairaalasta ja kuntoutussairaala Jalmarista.

Lisäksi ammattiosastot ovat julistaneet työsuhteisia jäseniä koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Se alkaa 4.10 klo 14.00 ja päättyy 11.10. klo 16.00.

KT on lähettänyt Tehylle ja SuPerille valvontailmoituksen, jossa se vaatii niitä ryhtymään valvontavelvollisuutensa perusteella välittömästi tehokkaisiin toimenpiteisiin molempien laittomien työtaistelutoimien keskeyttämiseksi. Niillä pyritään vaikuttamaan työnantajan työnjohto-oikeuteen.