På svenska
Uutinen

Poliittisia työtaisteluja kohdistuu kuntasektorille

Kunta-alan ammattijärjestöt ilmoittivat uusista poliittisista työtaistelutoimista. JHL järjestää kaksipäiväisen poliittisen lakon 22.–23. lokakuuta. Tehy ja Super ilmoittivat vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa 22. lokakuuta ja päättyy 4. marraskuuta.

Ilmoitetut työtaistelut ovat vastalause maan hallituksen aikeille muuttaa työsopimuslain henkilöön liittyviä irtisanomisperusteita. Lainmuutos ei koske kuntasektoria. Työtaistelujen kohdistuminen kuntasektoriin on siten kohtuutonta.

JHL ilmoitti poliittisesta lakosta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti poliittisesta lakosta, joka kohdistuu osaan kuntatyönantajista. Poliittinen lakko alkaa maanantaina 22.10. klo 00.00 ja päättyy tiistaina 23.10. klo 24.00. Lakko koskee kaikkia lakon aikavälillä alkaneita vuoroja Ilmoituksen mukaan. Lakko ei koske viranhaltijoita. Samalla JHL ilmoitti, että ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy kaikkien kuntatyönantajien osalta 21.10. klo 24.00.

Lakko koskee siivous-, kiinteistöhuolto- ja ruokapalvelualoja sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuripalveluita.

Tehy ja Super ilmoittivat vuoronvaihtokiellosta

Tehy ja Super ilmoittivat sen sijaan vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa maanantaina 22.10.2018 ja päättyy sunnuntaina 4.11.2018 klo 23.59.

Tehy on ilmoittanut, että vuoronvaihtokielto koskee kaikkia sen jäseniä. Superin ilmoituksen mukaan vuoronvaihtokielto koskee sekä kunta-alan että yksityisen sektorin työpaikkoja.  Vuoronvaihtokielto ei koske virkasuhteisia kummassakaan järjestössä.