Blogi
Aija Tuimala
Aija Tuimala

Sote-työnantaja – tule mukaan kehittämään johtamista!

Projektipäällikkö Aija Tuimala Kuntatalon ovella. Kuva: Eeva Anundi.

Sote-alan työnantajat ovat kovan paineen alla: Jokavuotinen budjettikeskustelu on erittäin tiukkaa ja jopa yt-neuvotteluja on jouduttu aloittamaan. Sote-uudistuksen etenemisen kansallista raamitusta odotetaan edelleen. Työntekijöiden rekrytointi on hankaloitunut. Palvelutarpeet kasvavat, eikä nuoria riitä tulevaisuudessa kaikkiin soten koulutuspaikkoihin tai työntekijöiksi.

Rakenteisiin liittyvää muutoskeskustelua on käyty jo vuosia, mutta tulevaisuuteen voidaan vaikuttaa myös omaa toimintaa kehittämällä ja johtamalla. Tehtävä on erittäin vaativa johdon näkökulmasta.

KT:n Soteliiderit-hankkeen avulla lisäämme vuorovaikutusta ja vertaistukea työnantajien välille henkilöstön johtamisen näkökulmasta.

 Mitä Soteliiderit-toiminta tarjoaa konkreettisesti?

 KT:n Soteliiderit auttaa sote-työnantajia jakamaan ideoita ja vertaistukea sekä lisää vuorovaikutusta eri toimijoiden välillä.

 Syksyllä 2019 hanke tarjoaa seuraavanlaisia työskentelytapoja:

  • Noin 10 hengen asiantuntijatyöryhmät on kutsuttu loppuvuonna työhön viiden eri teeman ympärille. Teemoina ovat työvoiman saatavuus, maahanmuuttajien työllistäminen, tuottavuuden johtaminen ja henkilöstö, talouden johtaminen ja henkilöstö sekä uudistuva johtaminen. Työstämme näissä kutsutyöryhmissä kärkiteemoja, joita on pohdittava myös paikallisella ja kansallisella tasolla.
     
  • Samojen kärkiteemojen käsittelyä jatketaan myös paikallisissa aluetilaisuuspiloteissa neljän maakunnan toimijoiden kanssa. Näissä tilaisuuksissa teemoja tarkastellaan paikallisesta näkökulmasta.
     
  • Marraskuun 12. päivä kutsumme kuntien ja kuntayhtymien sote-työnantajien ylimmän johdon, toimialajohdon ja HR:n yhteiseen seminaaripäivään, jossa kuulemme alan haasteista ja onnistumisista kiinnostavien käytännön esimerkkien valossa ja verkostoidumme. Ilmoittaudu seminaariin mukaan >

Vuonna 2020 yhteistyö jatkuu tämän syksyn tulosten pohjalta valtakunnallisten seminaarien ja työpajojen merkeissä. ESR-rahoituksen vuoksi Soteliiderit-työskentely on osallistujille maksutonta.

Jaamme myös tutkimuspohjaista tietoa sote-alan kehittämisestä

Olemme juuri saaneet uusista tutkimushankkeista lisätietoa siitä, mitkä seikat vaikuttavat työhyvinvointiin. Välitämme Soteliiderit-hankkeessa jatkossakin tietoa näistä sisarhankkeiden tuloksista.

Tuoreen Tampereen yliopiston SoteDialogit-hankkeen selvityksen mukaan tyytyväisyys omaan työhön sote-alalla on korkeaa, mutta vuorovaikutusta ja vaikuttamismahdollisuuksia työpaikoilla toivotaan lisää. Havaintoihin voi tutustua tarkemmin nettisivuillamme >.

Varustaudutaan tulevaan verkostoituen ja ennakoiden!

Lisätietoa muista STM:n kautta ESR-tukea saaneista tutkimuspohjaisista hankkeista

Aija Tuimala

Aija Tuimala

Aija Tuimala on yhteysjohtaja, joka seuraa sopimusneuvotteluja viestinnän näkökulmasta.

Aijalla on pitkä kokemus kunta-alan uudistamisesta sekä työnantajan edustajana toimimisesta.

Lisää uusi kommentti

Rajattu HTML

  • Sallitut HTML-tagit: <a href hreflang> <p> <br>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Aija Tuimala

yhteysjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2198
Matkapuhelin:
+358 40 869 6494
Sähköposti:
Aija.Tuimala@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Lisää kirjoittajalta