Usein kysyttyä KT:n yritysjäsenyydestä

Vastaamme tällä sivulla KT:n yritysjäsenyyteen liittyviin kysymyksiin.

Yritystämme kiinnostaa KT:n jäsenyys - mitä teen?
AvaaSulje

Yritystämme kiinnostaa KT:n jäsenyys - mitä teen? 

  1. Tutustu yrityspalveluiden verkkosivuihin www.kt.fi/yritykset  
  2. Keskustele asiasta yrityksen sisällä​ henkilöstön ja päätöksentekijöiden kanssa. 
  3. Jos epäröit, varmista meiltä jäsenkelpoisuus ja muut yksityiskohdat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen yritykset@kt.fi
  4. Hae jäseneksi sähköisen hakemuslomakkeen avulla KT Linja -palvelussa.  ​
    1. Emme tarvitse liitteitä tai todisteita esim. hallituksen päätöksestä​
    2. Kirjaa hakemuslomakkeelle toivottu jäsenyyden alkamisajankohta. Suosittelemme, että jäsenyys alkaisi mahdollisimman pian seuraavan kuukauden alusta, jotta yritys pääsee hyödyntämään kattavasti KT:n palveluja​
    3. Saapuneet hakemukset tarkistetaan kolmen arkipäivän kuluessa. KT:n hallitus hyväksyy uudet jäsenet kokouksessaan kuukausittain. 
    4. Jäsenyyden voi saada myös takautuvasti.​
    5. Yritys voi olla samaan aikaan sekä Avaintan että KT:n jäsen
Onko yrityksemme kelpoinen liittymään KT:n jäseneksi?
AvaaSulje

Onko yrityksemme kelpoinen liittymään KT:n jäseneksi?

KT:lle jäsenkelpoiset yhteisöt on määritelty laissa. KT:n lakisääteisiä jäseniä ovat kunnat, kuntayhtymät, hyvinvointialueet ja hyvinvointiyhtymät. Osakeyhtiö, osuuskunta tai säätiö voi liittyä KT:n jäseneksi, kun yhden tai useamman KT:n lakisääteisen jäsenen omistusosuus yhteisöstä on yli 50 prosenttia tai KT:n lakisääteiset jäsenet käyttävät muuten määräysvaltaa yhteisössä.  

KT:n jäsenyyttä haetaan täyttämällä Linja-palvelussa hakemus, jonka käsittelyn yhteydessä jäsenkelpoisuus tarkistetaan. Jäsenyyden hyväksyy KT:n hallitus.  

Kuntien ja hyvinvointialueiden työnantajaedunvalvonnan järjestämisestä (630/2021, 4 §) annetun lain mukaan KT:n jäsenyhteisöksi voi liittyä  

  • osakeyhtiö, jonka kaikki osakkeet ovat KT:n lakisääteisten jäsenyhteisöjen (kuntien ja hyvinvointialueiden sekä kuntayhtymien ja hyvinvointiyhtymien) tai jäsenyhteisöksi liittyneen osakeyhtiön omistuksessa 
  • osuuskunta, jonka jäseninä on vain lakisääteisiä jäsenyhteisöjä (kuntia, hyvinvointialueita, kuntayhtymiä ja hyvinvointiyhtymiä) 
  • osakeyhtiö, säätiö tai osuuskunta, jossa yhdellä tai useammalla lakisääteisellä jäsenyhteisöllä (kunnalla, hyvinvointialueella, kuntayhtymällä ja hyvinvointiyhtymällä) on kirjanpitolain (1336/1997) 1 luvun 5 §:ssä tarkoitettu määräysvalta ja jonka avulla tuotetaan kuntien tai hyvinvointialueiden lakiin perustuvien tehtävien hoidon edellyttämiä palveluja sekä näitä välittömästi palvelevia toimintoja 
  • osakeyhtiö, säätiö tai osuuskunta, jossa yhdellä tai useammalla lakisääteisellä jäsenyhteisöllä (kunnalla, hyvinvointialueella, kuntayhtymällä ja hyvinvointiyhtymällä) on kirjanpitolain (1336/1997) 1 luvun 5 §:ssä tarkoitettu määräysvalta ja jonka työntekijöiden enemmistö on välittömästi ennen osakeyhtiön, säätiön tai osuuskunnan perustamista ollut jäsenyhteisön palveluksessa. 

Jäsenyysasioissa saatte apua ja neuvontaa osoitteessa yritykset[a]kt.fi.  

Mitä työehtosopimuksia KT:n yritysjäsenet soveltavat?
AvaaSulje

Mitä työehtosopimuksia KT:n yritysjäsenet soveltavat? 

KT:n yritysjäsenet soveltavat hyvinvointialan sekä Avainta ry:n sopimuksia 30.4.2025 saakka seuraavasti:  

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla toimivissa jäsenyrityksissä sovelletaan 

  • SOTE-sopimusta 
  • Lääkärien virka- ja työehtosopimusta (LS)  
  • Hyvinvointialan yleistä virka- ja työehtosopimusta (HYVTES) 

Opetusalalla toimivissa jäsenyrityksissä sovelletaan 

  • Avaintan opetusalan sopimusta AVAINOTESiä ja 
  • Palvelussuhteen yleisissä ehdoissa AVAINTESiä. 

Muilla palvelualoilla toimivissa KT:n jäsenyrityksissä sovelletaan AVAINTESiä. 

Jos KT:n jäseneksi liittyvässä yrityksessä on noudatettu muita työehtosopimuksia, sovelletaan yrityksen henkilöstöön edelleen kyseisiä työehtosopimuksia sopimuskauden loppuun asti työehtosopimuslain mukaisesti. 

KT ja pääsopijajärjestöt neuvottelevat nykyiset Avaintan korvaavat sopimukset sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan uudet työehtosopimukset näillä näkymin alkuvuodesta 2025. KT:n jäsenyrityksille ei tule jatkossa sovellettavaksi KVTESia tai muita kunta-alan sopimuksia. 

Miksi kunta- tai hyvinvointialueomisteisen yrityksen kannattaa liittyä juuri KT:n jäseneksi?
AvaaSulje

Miksi kunta- tai hyvinvointialueomisteisen yrityksen kannattaa liittyä juuri KT:n jäseneksi?

KT tuntee kuntien ja hyvinvointialueiden palvelujärjestelmän ja toimintaympäristön yrityksen näkökulmasta. Toimivat jäsenpalvelut sekä kokeneet asiantuntijat auttavat työehtosopimuksiin liittyvissä ja työjuridisissa kysymyksissä. KT ajaa vahvana valtakunnallisena toimijana kuntien ja hyvinvointialueiden omistamien yhtiöiden etuja (esim. in-house lainsäädäntö ja julkisuuslaki).

Mitä yritys saa liittyessään KT:n jäseneksi? 
AvaaSulje

Mitä yrityksemme saa liittyessään KT:n jäseneksi? 

KT tarjoaa yritysjäsenilleen laajalla asiantuntijajoukolla korkeatasoista neuvontaa, koulutusta ja keskusjärjestötasoista edunvalvontaa. KT:n kautta yritykset pääsevät mukaan sinne, missä työmarkkinoiden pelisäännöistä oikeasti päätetään. 

KT:n jäsenenä yritys saa esimerkiksi:  

  • neuvontaa ja juridista apua arjen työsuhdeasioihin liittyviin kysymyksiin 
  • mahdollisuuden vaikuttaa neuvottelutavoitteisiin ja valtakunnalliseen edunvalvontaan 
  • pääsyn pääosin maksuttomiin KT:n koulutuksiin  
  • alan tuoretta tutkimustietoa  
  • tietoa sopimusmuutosten kustannusvaikutuksista – KT:lla on Suomen paras kustannuslaskentaosaaminen 
  • tukea yhtiöittämiseen ja liikkeen luovutuksiin 
  • pääsyn laajaan työelämän kehittämistoimintaan sekä verkostoihin 
  • asiantuntevaa viestintää ja materiaalia työantajatoiminnan tueksi 
  • pääsyn KT Linja -extranet-palveluun 
  • 6 kertaa vuodessa ilmestyvän KT-lehden  
  • kohtuullisen jäsenmaksun
Mikä on KT:n yritysjaosto?
AvaaSulje

Mikä on KT:n yritysjaosto?

KT:n yritysjaosto on hallinnollinen elin KT:ssa. Yritysjaoston tehtävänä on mm. päättää yritysjäsenten työehtosopimuksia koskevista asioista. Jaoston puheenjohtaja on myös KT:n hallituksessa päättämässä KT:n hallinnon asioista ja keskusjärjestötason edunvalvonnasta. Nykyisessä KT:n yritysjaostossa on yhdeksän jäsentä, jotka edustavat päätöksenteossa KT:n yritysjäseniä.  

Nykyinen yritysjaosto on toiminut vuodesta 2021, ja jaostoon valitaan uudet jäsenet toukokuussa 2024. 

Millainen työehtosopimus tulee olemaan AVAINTESin korvaava, KT:n neuvottelema “vastaavan tasoinen” TES 1.5.2025 lukien?
AvaaSulje

Millainen työehtosopimus tulee olemaan AVAINTESin korvaava, KT:n neuvottelema “vastaavan tasoinen” TES 1.5.2025 lukien?

KT:n ja pääsopijajärjestöjen välisissä keskusteluissa uutta AVAINTESia korvaavaa työehtosopimusta on luonnehdittu muun muassa siten, että “kyseessä on lähinnä TESin kannen ja nimen vaihtuminen”. AVAINTESiin verrattuna muutoksia ei siis ole odotettavissa sen enempää kuin muutenkaan yleensä uuden sopimuskauden alkaessa. Lopullinen työehtosopimuksen sisältö selviää toki vasta neuvottelujen tuloksena.

KT:n jäsenyritysten edustajista koottu yritysjaosto päättää KT:n neuvottelutavoitteet. Neuvottelujen on arvioitu alkavan vuoden 2025 alkupuolella.

Milloin meidän kannattaa tehdä päätöksiä, jos siirrymme KT:n jäseneksi toisesta työnantajaorganisaatiosta? 
AvaaSulje

Milloin meidän kannattaa tehdä päätöksiä, jos siirrymme KT:n jäseneksi toisesta työnantajaorganisaatiosta? 

Liittyminen KT:hen kannattaa ajoittaa siten, että jäsenyys aiemmassa työnantajaorganisaatiossa päättyy ja jäsenyys KT:ssa alkaa ennen työehtosopimuskauden päättymistä. Tällöin sovellettava työehtosopimus vaihtuu työehtosopimuskauden päättyessä aiemman työnantajaorganisaation työehtosopimuksesta uuden työnantajaorganisaation työehtosopimukseksi. Mikäli työnantajaorganisaatiota ei ehditä vaihtaa ennen sopimuskauden päättymistä, yritys tulee sidotuksi aiemman työnantajaorganisaation uuteenkin työehtosopimukseen.  

Tuleeko yrityksemme erota Avainta ry:n jäsenyydestä liittyäksemme KT:n jäseneksi?
AvaaSulje

Tuleeko yrityksemme erota Avainta ry:n jäsenyydestä liittyäksemme KT:n jäseneksi?

Ei tarvitse. Yritys voi olla samanaikaisesti sekä KT:n että Avaintan jäsen. Liittymällä KT:n jäseneksi yritys saa käyttöönsä laajan palveluvalikoiman ja pääsee mukaan sinne, missä työmarkkinoiden pelisäännöistä oikeasti päätetään. Suosittelemme yritystä liittymään KT:n jäseneksi heti, kun omassa organisaatiossa on tehty päätös asian suhteen. 

Pitääkö meidän käydä muutosneuvottelut henkilöstön kanssa, jos siirrymme KT:n jäseneksi toisesta työnantajaorganisaatiosta? 
AvaaSulje

Pitääkö meidän käydä muutosneuvottelut henkilöstön kanssa, jos siirrymme KT:n jäseneksi toisesta työnantajaorganisaatiosta? 

Työnantajaorganisaation vaihtaminen ei ole yt-lain mukaan muutosneuvoteltava asia. On kuitenkin suositeltavaa tiedottaa asiasta luottamusmiehille ja henkilöstölle mahdollisimman ajoissa sekä käydä tarkemmin läpi jäsenyyden muutoksen vaikutuksia henkilöstöön.

Kun liitymme KT:n jäseneksi, miten pitkään sovellamme edellisen työnantajaorganisaation työehtosopimusta?
AvaaSulje

Kun liitymme KT:n jäseneksi, miten pitkään sovellamme edellisen työnantajaorganisaation työehtosopimusta?

Vaikka yrityksen jäsenyys työnantajaorganisaatiossa päättyy kesken työehtosopimuksen sopimuskauden, yritys pysyy työehtosopimukseen sidottuna sopimuskauden loppuun asti (työehtosopimuslain 4 § 1 mom. 3 kohta). Esimerkiksi, jos yrityksen jäsenyys Avainta ry:ssä päättyy 31.12.2024 ja yritys liittyy KT:n jäseneksi 1.1.2025, yritys pysyy sidottuna Avainta ry:n työehtosopimukseen sen sopimuskauden päättymiseen 30.4.2025 saakka. KT:n työehtosopimuksia voidaan siirtyä noudattamaan 1.5.2025 alkaen.  

Työsopimukseen on kirjattu, että sovellettava työehtosopimus on Avainta ry:n työehtosopimus. Mikä merkitys työsopimuksen työehtosopimusta koskevalla kirjauksella on, kun liitymme KT:n jäseneksi?
AvaaSulje

Työsopimukseen on kirjattu, että sovellettava työehtosopimus on Avainta ry:n työehtosopimus. Mikä merkitys työsopimuksen työehtosopimusta koskevalla kirjauksella on, kun liitytään KT:n jäseneksi?

Yleensä kyseessä on vain viittaus työsopimuksen solmimishetkellä sovellettavaan työehtosopimukseen, eikä työnantaja tällöin tulisi pysyvästi sidotuksi viitattuun työehtosopimukseen.  

Voidaanko KT:ssa tehdä paikallisia, yrityskohtaisia työehtosopimuksia?
AvaaSulje

Voidaanko KT:ssa tehdä paikallisia, yrityskohtaisia työehtosopimuksia?

KT:n yritysjäseniin sovellettavat työehtosopimukset (TES) sisältävät määräykset siitä, mistä asioista voidaan ja mistä ei voida sopia paikallisesti. Monista valtakunnallisen TES:n määräyksistä voidaan siis poiketa työnantajan ja luottamusmiehen kesken paikallisesti (kirjallisesti) sopien. Yrityksen kannattaa toisaalta selvittää sekin, onko kyseessä lainkaan paikallista sopimista vaativa TESin määräyksestä poikkeaminen. 

Niistä määräyksistä, joista ei TESin mukaan voida paikallisesti sopia, vaatisi poikkeaminen KT:n ja ao. pääsopijajärjestön luvan/valtuutuksen keskustasolta. 

Varsinainen yrityskohtainen työehtosopimus koskee vain tiettyä yritystä, ja KT neuvottelee sen yrityksen puolesta. Niitä ei KT:n yritysjäsenillä tällä hetkellä ole.    

Miten vaikutamme KT:n jäsenenä esimerkiksi työehtosopimuksiin? 
AvaaSulje

Miten vaikutamme KT:n jäsenenä esimerkiksi työehtosopimuksiin? 

KT:n yritysjäsen voi vaikuttaa työehtosopimusten sisältöön monellakin tapaa. Yritysjäsen vaikuttaa neuvottelutavoitteisiin mm. KT:n työnantajaverkostojen kautta. KT hyödyntää päivittäisen jäsenpalvelun havaitsemia työnantajatarpeita neuvottelutavoitteiden rakentamisessa. Lisäksi KT tekee erillisiä tiedusteluja jäsenilleen neuvottelutavoitteista. KT:n hallinnossa yritysjäseniä edustavat yritysjäsenten valitsemat yritysjaoston jäsenet. Yritysjaosto asettaa yleiset neuvottelutavoitteet ja hyväksyy varsinaiset neuvottelutulokset. 

Kuinka paljon on KT:n jäsenmaksu yrityksille?
AvaaSulje

Kuinka paljon on KT:n jäsenmaksu yrityksille? 

KT:n jäsenmaksu on kilpailukykyinen. Jäsenmaksu määräytyy jäsenyhteisömme palkkasumman mukaan. Esimerkiksi, jos yrityksen kokonaispalkkasumma on noin miljoona euroa, niin jäsenmaksu on noin 500 euroa vuodessa. Jos kokonaispalkkasumma on noin 300 000 euroa, jäsenmaksu on noin 120 euroa vuodessa.

Mitä tapahtuu luottamusmiesjärjestelmälle työnantajajärjestön vaihtuessa?
AvaaSulje

Mitä tapahtuu luottamusmiesjärjestelmälle työnantajajärjestön vaihtuessa? 

Yrityksen liittyessä KT:n jäseneksi, noudatetaan sen soveltamia työehtosopimuksia niiden sopimuskauden loppuun asti. Näin ollen myös luottamusmiesten asema säilyy ennallaan vanhojen työehtosopimusten mukaisesti. Esimerkiksi Avaintan jäsenyrityksen luottamusmiesjärjestelmä, luottamusmieskorvaus sekä ajankäyttö säilyvät ennallaan 30.4. 2025 asti.

Varsinkin pienemmissä yrityksissä henkilöstö ei ole välttämättä saanut valittua luottamusmiestä. Tällainen tilanne ei kuitenkaan aiheuta ongelmia työnantajajärjestön vaihdostilanteessa, joka ei edellytä varsinaisia YT-neuvotteluja. Toki on hyvää henkilöstöpolitiikkaa tiedottaa henkilöstöä muuten riittävästi.

Yrityksen siirtyessä soveltamaan KT:n neuvottelemia työehtosopimuksia muuttuu myös luottamusmiesjärjestelmä niiden mukaiseksi. Avaintasta siirryttäessä tulee voimaan KT:n työehtosopimusten luottamusmiesjärjestelmä 1.5.2025 lukien. Tämä saattaa merkitä muutoksia myös luottamusmiehistössä, sillä Avantan ja KT:n pääsopijajärjestöissä on joitain eroja. KT:n yritysten luottamusmiesjärjestelmä sekä luottamusmiehen asemaa koskevat määräykset selviävät uusien, keväällä 2025 neuvoteltavien sopimusten myötä. Joillain yrityksillä muutos voi olla vähäinen tai muutosta ei ole lainkaan. Esimerkiksi niillä SOTE-alan yrityksillä, jotka soveltavat jo nyt HYVTESia, ei ole odotettavissa tavanomaisesta neuvottelukierroksesta poikkeavia muutoksia. Niillä voi lisäksi voitu sopia siitä, että luottamusmiehenä yrityksessä toimii omistajahyvinvointialueen luottamusmies.

Poikkeustilanteena voidaan mainita myös työnantajajärjestön vaihtumista edeltänyt liikkeenluovutus. Jos esimerkiksi yritys on perustettu kuluvan sopimuskauden aikana ja sinne on kunnista siirtynyt henkilöstöä, sovelletaan siirtyneeseen henkilöstöön edelleen kunta-alan sopimuksia. Lopputulema on kuitenkin tällaisissakin tilanteissa sama - KT:n jäsenenä luottamusmiesjärjestelmä määräytyy sopimuskauden päätyttyä KT:n neuvottelemien työehtosopimusten mukaan.

Miten työsuojelun yhteistoiminta järjestetään työantajajärjestön vaihdostilanteessa?
AvaaSulje

Miten työsuojelun yhteistoiminta järjestetään työantajajärjestön vaihdostilanteessa? 

Yrityksen liittyessä KT:n jäseneksi, noudatetaan sen soveltamia työehtosopimuksia niiden sopimuskauden loppuun asti. Näin ollen myös työsuojeluvaltuutettujen asema ja työsuojelun yhteistoimintaorganisaatio säilyy ennallaan. Esimerkiksi Avainta ry:n jäsenyrityksen työsuojeluvaltuutetun korvaus sekä ajankäyttö säilyvät ennallaan 30.4.2025 asti.

Yrityksen siirtyessä soveltamaan KT:n neuvottelemia työehtosopimuksia ryhdytään soveltamaan myös työsuojelun yhteistoiminnassa kunta- ja hyvinvointialan työsuojelun yhteistoimintaa koskevaa työ- ja virkaehtosopimusta sekä kunta- ja hyvinvointialan työsuojeluvaltuutetun ajankäyttöä ja ansionmenetyksen korvaamista koskevaa työ- ja virkaehtosopimusta 1.5.2025 lukien.  

Alle 200 hengen yrityksiin ei kuitenkaan sovelleta kunta- ja hyvinvointialan työsuojeluvaltuutetun ajankäyttösopimuksen mukaista ajankäyttökerrointa, vaan asiasta sovitaan yrityskohtaisesti. Myös muista muutoksista ko. sopimuksiin on mahdollista sopia paikallisesti.

Siirtyminen KT:n sopimusten piiriin saattaa merkitä muutoksia myös työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttöön, sillä esimerkiksi Avaintan ja KT:n sopimusten välillä on joitain eroja. Lisäksi 1.5.2025 lukien KT:n jäsenyrityksissä ryhdytään soveltamaan työ- ja virkaehtosopimusta ammattiyhdistyskoulutuksesta kunta- ja hyvinvointialalla sekä kunta- ja hyvinvointialan henkilöstön osaamisen kehittämistä koskevaa suositusta.

KT:n yritysten työsuojeluvaltuutettuja koskevat määräykset sekä henkilöstön edustajien oikeus osallistua ammattiyhdistyskoulutukseen selviää uusien, keväällä 2025 neuvoteltavien sopimusten myötä. Joillain yrityksillä muutos voi olla vähäinen tai muutosta ei ole lainkaan. Esimerkiksi niillä SOTE-alan yrityksillä, jotka soveltavat jo nyt HYVTESia, ei ole odotettavissa tavanomaisesta neuvottelukierroksesta poikkeavia muutoksia.  

KT:n jäsenenä sopimuskauden päätyttyä työsuojelun yhteistoiminta järjestetään ja työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö sekä henkilöstön edustajien koulutusoikeus määräytyy KT:n yritysjaoston työehtosopimusten mukaan.  

Miten yritykset siirtyvät noudattamaan kunta- ja hyvinvointialan työsuojeluvaltuutetun neljän vuoden toimikautta?
AvaaSulje

Miten yritykset siirtyvät noudattamaan kunta- ja hyvinvointialan työsuojeluvaltuutetun neljän vuoden toimikautta?

Työsuojeluvaltuutetun ja varavaltuutetun toimikausi on työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta koskevan lain (44/2006) 30 § 1 momentin mukaan kaksi kalenterivuotta, jollei toimikaudesta sovita toisin lain 23 §:n mukaisesti. Kahta vuotta pidemmästä toimikaudesta voidaan sopia työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen valtakunnallisissa sopimuksissa. Toimikausi voidaan sopia myös työsuojelutoimikunnassa tai sitä vastaavassa yhteistoimintamenettelyssä perustellusta syystä neljäksi kalenterivuodeksi. Kunta- ja hyvinvointialan työsuojelun yhteistoimintasopimuksessa toimikauden pituudeksi on sovittu neljä kalenterivuotta. Meneillään oleva toimikausi päättyy 31.12.2025. 

Yrityksen liittyessä KT:n yritysjäseneksi, noudatetaan yrityksen soveltamia työehtosopimuksia sopimuskauden loppuun asti. Tämä koskee myös työsuojelun yhteistoiminnan järjestämistä ja työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttöä. Tällaisessa tilanteessa toimikauden pituus tulee voimassa olevasta sopimuksesta, mikäli siitä on sopimuksessa sovittu. 

Mikäli työsuojeluvaltuutettujen toimikausi päättyy 31.12.2024 ja toimikausi on (voimassa olevan sopimuksen / valvontalain mukaisesti) kaksi vuotta, valitaan työsuojeluvaltuutetut 31.12.2026 saakka. Syksyllä 2026 järjestetään työsuojeluvaalit, jossa valitaan työsuojeluvaltuutetut kunta- ja hyvinvointialan työsuojelun yhteistoimintasopimuksen mukaan ajalle 1.1.2027 - 31.12.2029. 

Vaihtoehtoisesti yrityksessä voidaan toimia myös siten, että työsuojeluvaltuutetut valitaan vain yhdeksi vuodeksi vuoden 2025 loppuun saakka. Syksyllä 2025 pidetään uudet työsuojeluvaalit, joissa valitaan työsuojeluvaltuutetut kunta- ja hyvinvointialan työsuojelun yhteistoimintasopimuksen mukaiseksi neljäksi vuodeksi ajalle 1.1.2027 - 31.12.2029. 

Työsuojeluvaltuutettu valitaan kunta- ja hyvinvointialan työsuojelun yhteistoimintasopimuksen ja Työturvallisuuskeskuksen Työsuojelun yhteistoimintahenkilöstön valintaohjeen mukaisesti. 

Mistä saan lisätietoja KT:n jäsenyydestä ja työehtosopimusten soveltamisesta? 
AvaaSulje

Mistä saan lisätietoja KT:n jäsenyydestä ja työehtosopimusten soveltamisesta? 

Palvelemme jäsenyyteen liittyvissä kysymyksissä osoitteessa yritykset[a]kt.fi 

SOTE-sopimukseen, Lääkärien virka- ja työehtosopimukseen (LS) ja Hyvinvointialan yleiseen virka- ja työehtosopimus HYVTESiin liittyvissä kysymyksissä palvelemme osoitteessa soteyritykset[a]kt.fi   

Opetusalan työehtosopimuksiin (AVAINTES ja AVAINOTES) liittyvissä kysymyksissä palvelemme osoitteessa opetusyritykset[a]kt.fi  

Muiden palvelualojen työehtosopimuksiin liittyvissä (AVAINTES) kysymyksissä palvelemme osoitteessa palveluyritykset[a]kt.fi  

KT:n yritysjäseniä palvelevien yhteyshenkilöiden nimet löytyvät KT:n verkkosivuilta www.kt.fi/yritykset