På svenska
Yleiskirje
4/2020
Kunnanhallituksille ja kuntayhtymille

Raportti etätyöstä kunta-alalla

KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat yhdessä koonneet raportin etätyöstä ja sen hyödyntämisestä kunta-alalla.

Raportti valmistui juuri ennen koronaepidemian puhkeamista Suomessa. Samalla etätyöstä ja sen tekemisestä tuli ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen. Myös kunta-alalla se kosketti aivan uudella tavalla monia työyhteisöjä ja ammattiryhmiä.

Etätyöstä kannattaa kerätä kokemuksia juuri nyt ja edelleen toivuttaessa poikkeusoloista. Kokemuksista on hyötyä, kun arvioidaan, miten etätyö kannattaa ja miten se halutaan organisaatiossa järjestää tulevina vuosina. Raportti tarjoaa tätä varten hyvän tarkastelukehikon.

KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhdessä kokoama etätyöraportti on laadittu kuntaorganisaatioiden tueksi, kun nämä linjaavat ja miettivät etätöiden hyödyntämistä. Raportissa kuvaillaan, mitä uutta etätyön tekemisessä ja teettämisessä on ja mitä kuntaorganisaatioiden siitä kannattaa tietää. Etätyön avulla on monissa kunta-alan ammateissa mahdollista helpottaa rekrytointia ja edistää tuloksellisuutta ja työhyvinvointia.

Julkaisu KT:n sivuilla: Raportti etätyöstä ja sen hyödyntämisestä kunta-alalla >

KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS

Työmarkkinajohtaja    Markku Jalonen

Neuvottelupäällikkö    Jorma Palola

Niilo Hakonen

johtava työelämän kehittämisen asiantuntija
Puhelin:
+358 9 771 2025
Matkapuhelin:
+358 40 820 6800
Sähköposti:
Niilo.Hakonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Iikka Niinimaa

työmarkkina-asiamies
Puhelin:
+358 9 771 2040
Matkapuhelin:
+358 45 180 7767
Sähköposti:
iikka.niinimaa@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT