På svenska
Uutinen

Väkivallattomuus kuuluu kaikille – myös työpaikoilla

Lokakuun 2. päivänä vietetään kansainvälistä väkivallattomuuden päivää. Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä haluaa nostaa esille hyviä käytäntöjä, joilla voidaan edistää työpaikkojen väkivallattomuutta.

YK:n väkivallattomuuden päivää vietetään 2. lokakuuta.

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous julisti vuonna 2007 lokakuun 2. päivän kansainväliseksi väkivallattomuuden päiväksi.

YK toivoo, että väkivallattomuuden päivänä valtiot, YK:n alaiset järjestöt ja kansalaisjärjestöt muistuttavat ihmisiä sovittelun ja rauhanomaisuuden merkityksestä ristiriitojen ja konfliktien ratkaisemisessa.

Jokaisella ihmisellä on oikeus elää turvassa ilman väkivaltaa tai sen uhkaa. Tämä on oletusarvo maailmassa, joka uskoo suvaitsevaisuuden, ymmärryksen ja väkivallattomuuden tärkeyteen ja ajaa näiden arvojen toteutumista.

Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä kerää hyviä käytäntöjä

Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä haluaa nostaa esille työpaikkojen hyviä käytäntöjä väkivallattomuuden edistämiseksi. 

Kaikki voivat jakaa parhaita käytäntöjä väkivallattomuuteen vastaamalla Työturvallisuuskeskuksen verkkokyselyyn. Lisäksi omalle työpaikalleen voi tulostaa täytettävän Väkivallattomuus kuuluu kaikille -julisteen parhaista käytännöistä.

Muualla verkossa

Anna Kukka

neuvottelujohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2385
Matkapuhelin:
+358 50 347 9342
Sähköposti:
Anna.Kukka@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT