På svenska
Uutinen

KT onnittelee työmarkkinajohtaja Markku Jalosta

KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen täytti 60 vuotta 2.9.2020. Hän on johtanut KT:ta vuodesta 2007 alkaen.

KT:n neuvottelupäälliköt Henrika Nybondas-Kangas ja Anne Kiiski onnittelevat työmarkkinajohtaja Markku Jalosta.

Kuva: KT:n neuvottelupäälliköt Henrika Nybondas-Kangas ja Anne Kiiski onnittelevat työmarkkinajohtaja Markku Jalosta.

KT:n valtuuskunta onnitteli työmarkkinajohtaja Markku Jalosta maanantaina 7. syyskuuta pidetyssä kokouksessaan. Valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen esitti onnittelut koko valtuuskunnan puolesta ja kiitti Jalosta pitkäjänteisestä edunvalvonnasta. Kuntaliiton johdon onnittelut kokoukseen toi varatoimitusjohtaja Timo Reina, joka myös esitti kiitoksensa tärkeästä ja vaativasta työstä.

KT:n työntekijät juhlistivat johtajansa merkkipäivää perinteisillä kakkukahveilla koronan mahdollistamissa rajoissa. KT:n toimistolla tiistaina 8. syyskuuta järjestetyssä pienimuotoisessa tilaisuudessa Jalosta kävivät onnittelemassa myös Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen sekä FCG:n toimitusjohtaja Mari Puoskari.

Työmarkkinajohtaja Jalosen haastattelu Kuntatyönantaja-lehdessä

Markku Jalonen on hoitanut KT:n työmarkkinajohtajan tehtäviä vuodesta 2007 ja hänellä on yli kolmenkymmen vuoden työkokemus työmarkkinajärjestöistä. Jalonen onkin yksi maamme kokeneimmista työmarkkinajohtajista.

Keskiviikkona 9. syyskuuta ilmestyvän Kuntatyönantaja-lehden haastattelussa Markku Jalonen kertoo, että työmarkkinaedunvalvonta on pitkäkestoista työtä ja tavoitteiden saavuttamiseen voi mennä vuosia. Hän pitää tärkeänä, että KT:n on mukana kaikissa niissä pöydissä, joissa kuntatyönantajien asioista päätetään. Neuvottelut ja edunvalvonta ovat muuttuneet vuosien aikana, mutta Jalonen on ylpeä kunta-alasta ja kokee työn sen puolesta merkitykselliseksi.

Markku Jalosen haastattelu on Kuntatyönantaja-lehdessä 4/2020 s. 30–31. Juttu julkaistaan myös kokonaisuudessaan verkossa.

Kuntatyönantaja-lehti 4/2020