På svenska
Uutinen

KT sai edustajat Kevan hallitukseen

KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen ja työmarkkinajohtaja Markku Jalonen on valittu Kevan hallituksen jäseniksi. KT saa nyt ensi kertaa edustuksen Kevan hallitukseen.

Valtuuskunnan puheenkohtaja Kirsi-Marja Lievonen ja  KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen.

Kirsi-Marja Lievosen ja Markku Jalosen henkilökohtaiset varajäsenet ovat valtuuskuntaan kuuluva Petra Määttänen sekä KT:n tutkimuspäällikkö Mika Juutinen.

KT saa nyt ensi kertaa edustuksen Kevan hallitukseen. Jäsenten toimikausi kestää kaksi vuotta.

Kevan hallituksen puheenjohtajana jatkaa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve ja varapuheenjohtajana kaupunkineuvos Kari Nenonen.

Keva-laki muutti hallintoa

Kevasta annettu laki muuttui elokuun alussa ja muutti eläkelaitoksen hallintoa. Kevan valtuuskunta muuttui Kevan valtuutetuiksi, johon valtiovarainministeriö on määrännyt valtuutetut Suomen Kuntaliitto ry:n, kunnallisten pääsopijajärjestöjen ja KT:n esityksestä.
Valtuutettujen puheenjohtajana jatkaa Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Harri Jokiranta ja varapuheenjohtajana HTM Maarit Ojavuo.

Kevan uusista valtuutetuista KT:ta edustavat Jorma Haapanen, Kirkkonummi (varavaltuutettu Eino Leisimo, Jyväskylä), Juha Majalahti, Eura (varavaltuutettu Olli Riikonen, Tohmajärvi), Taina Niiranen, Parkano (varavaltuutettu Kirsi Ojansuu-Kaunisto, Hämeenlinna) ja Sinikka Valtonen, Turku (varavaltuutettu Pekka Heikkinen, Tuusula). He ovat KT:n valtuuskunnan jäseniä.

KT:lla kaksi kiintiöpaikkaa

Kevan hallitus valittiin valtuutettujen valitseman vaalivaliokunnan esityksestä. Hallituksessa on 11 jäsentä, ja kokoonpanon tulee täyttää Keva-laissa asetetut kelpoisuus- ja osaamisvaatimukset.

Lain mukaan kaksi jäsentä hallitukseen valitaan KT Kuntatyönantajien ehdottamista henkilöistä. Jäsenistä kolme puolestaan valitaan kunnallisessa pääsopimuksessa tarkoitettujen pääsopijajärjestöjen (Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko ry, Julkisen alan unioni JAU ry ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry) ehdottamista henkilöistä.

Kevan hallitus vuosille 2021–2022 on kokonaisuudessaan tällainen:

Varsinainen jäsen

Henkilökohtainen varajäsen

Minna Arve

Saija Äikäs

Saku Linnamurto

Pia Pakarinen

Kari Nenonen

Tarja Filatov

Diana Bergroth-Lampinen

Ilkka Nokelainen

Markus Lohi

Heini Jalkanen

Heli Järvinen

Tuomas Viskari

Olli Luukkainen, Juko

Kati Myllymäki

Päivi Niemi-Laine, JAU

Kristian Karrasch

Else-Mai Kirvesniemi, Sote

Anne Sainila-Vaarno

Kirsi-Maria Lievonen, KT

Petra Määttänen

Markku Jalonen, KT

Mika Juutinen

Kevan hallituksen kokouksiin osallistuvat myös valtuutettujen puheenjohtaja Harri Jokiranta ja varapuheenjohtaja Maarit Ojavuo.

Markku Jalonen

toimitusjohtaja
Puhelin:
+358 9 771 2500
Matkapuhelin:
+358 40 547 7710
Sähköposti:
Markku.Jalonen@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT