Uutinen

Työsuojelupäälliköt edistävät työturvallisuusjohtamista työpaikoilla

KT:n työsuojelupäällikköjen verkosto kokoontui 1.4.2019 Kuntatalolle Helsinkiin. Päivän keskeisiä keskustelunaiheita olivat työturvallisuusjohtaminen, turvallisuuskulttuurin kehittäminen ja tiedolla johtaminen.

työsuojelupaallikot Kuntatalolla 2019

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen avasi päivän kertomalla työmarkkinoilla käynnissä ja suunnitteilla olevista asioista. Työsuojelupäälliköiden verkoston vuosittaisessa ajankohtaispäivässä pohdittiin organisaatioiden turvallisuuskulttuurin kehittämisen lisäksi asiantuntevien puheenvuorojen avulla sote-valmistelun alueellisen yhteistyön nykytilaa, työturvallisuutta osana organisaatioiden riskienhallintaa sekä käydään läpi erilaisia työturvallisuuden työkaluja. 

Sanapilvi mitä jäi mieleen päivästä?

Sanapilveen on koottu päivään osallistuneiden ajatukset, mitä päivästä jäi mieleen. Vastauksia yhteensä 36.

KT:n työsuojelupäälliköiden verkosto on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien työsuojelupäälliköille, työsuojelupäällikön tehtäviä hoitaville tai työsuojelusta kiinnostuneille työnantajan edustajille.

Ajankohtaispäivä jatkui seuraavana päivänä, jolloin ennakkoon ilmoittautuneille järjestyi vierailu sosiaali- ja terveysministeriön Työ- ja tasa-arvo-osastolle sekä Työturvallisuuskeskukseen. Sosiaali- ja terveysministeriön Työ- ja tasa-arvo-osastolla aiheena oli lainvalmistelutyö, työsuojelun valvonnan ohjaus sekä muut ajankohtaiset asiat. Työturvallisuuskeskus esittäytyi ja kertoi toiminnastaan ja tuotteistaan. Vierailussa oli jätetty aikaa myös keskustelulle, jolloin työsuojelupäälliköt saattoi tuoda esille tarpeita ja toiveitaan työstään.

Päivitetty 2.4.2019