På svenska
Tiedote

Kunta-alalla jälleen kymmeniä tuhansia kesätyöpaikkoja nuorille

Kunnat ja kuntayhtymät tarjoavat tänä vuonna noin 45 000 kesätyöpaikkaa nuorille. Tarjonta on ollut taloudellisista suhdanteista riippumatta pitkään saman suuruista.

Nuori kahvilatyöntekijä

Yli puolet työpaikoista, yli 25 000, on tarjolla suoraan kunnissa ja kuntayhtymissä. Lisäksi kunta-ala tukee vajaan 20 000 nuoren työllistymistä yhteisöihin ja yrityksiin.

Lähes kaksi kolmasosaa työpaikoista on tarjolla peruskoululaisille ja lukiolaisille. Noin neljäsosa menee ammattiin opiskeleville.

Tyypillisiä kunta-alan tehtäviä nuorille ovat erilaiset kunnossapito- sekä piha- ja puutarhatyöt. Nuoria tarvitaan myös pitämään yllä liikuntapaikkoja. Jonkin verran on tarjolla toimistotöitä sekä työpaikkoja kirjastoissa ja museoissa.

Hoitoalan työpaikat eroavat jonkin verran muista työtehtävistä. Hoitotehtäviin haetaan alan opiskelijoita vuosilomasijaisiksi ja harjoitteluihin.

Kesätyön tarjoaminen nuorille on kunnalle hyvä tilaisuus näyttäytyä hyvänä työpaikkana. Kesätyökokemukset myös houkuttavat nuoria hakeutumaan myöhemmin töihin kunta-alalle.

Työmarkkinatutkija Juho Ruskoaho kertoo videolla, että kunnat ja kuntayhtymät tarjoavat nuorille monipuolisen paletin kesätöitä.

Juho Ruskoaho

pääekonomisti
Puhelin:
+358 9 771 2021
Matkapuhelin:
+358 44 532 8467
Sähköposti:
Juho.Ruskoaho@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT