På svenska
Uutinen

Poliittisen ohjauksen puute ja lainsäädäntö jarruttavat terveyspalveluiden digitalisoitumista

Terveydenhuollon informaatio- ja teknologiaorganisaatio HIMSS Europen terveysteknologiatutkimuksen mukaan ongelmat lainsäädännössä ja poliittisen ohjauksen puute jarruttavat terveyspalveluiden digitalisoitumista Pohjoismaissa.

33 prosenttia terveysteknologian ammattilaisista kokee poliittisen ohjauksen puutteen ja lainsäädäntöongelmat suurimmiksi haasteiksi sähköisen terveydenhuollon kehitykselle. 23 prosenttia kokee suurimmiksi pulmiksi potilaiden voimaantumisen ja itsehallinnon.

HIMSS Europen mukaan terveysteknologian tärkeys on tiedostettu eurooppalaisten terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa, mutta investoinneissa, digitalisoinnissa ja johtamisessa on vielä varaa kehitykselle.

Pohjoismaissa seuraavien 2–3 vuoden suurimpana terveysteknologian trendinä pidetään uudistuvia tietojärjestelmiä ja potilaiden itsemonitorointia.

Kun pohjoismaisia terveyspalveluiden tarjoajia pyydettiin arvioimaan organisaatioidensa digitalisoitumista asteikolla 1–10, he antoivat itselleen arvosanaksi 6,2. Tämä on vain hieman parempi kuin koko Euroopan keskiarvo.

HIMSS Europen tutkimukseen osallistui 559 terveydenhuollon ja teknologian ammattilaista ympäri Eurooppaa. Suomesta osallistujia oli 30. 42 prosenttia vastaajista työskenteli terveydenhuollossa ja 11 prosenttia valtion asiantuntijatehtävissä.

Muualla verkossa