Suomeksi
Pressmeddelande
Kampanj belyser de bästa utvecklingsprojekten i kommunsektorn

Coronapandemin förde med sig flexibilitet och nya arbetssätt i kommunerna

Pandemin har gjort att kommunorganisationerna utvecklat nya lösningar och verksamhetsmodeller för produktionen av tjänster. Många har gått över till distansarbete och tagit ett stort digitalt kliv i sin verksamhet. Kampanjen Hyvä kiertämään − Dela med dig samlar igen kommunala utvecklingsprojekt på forumet Framstegsarenan. Det är fråga om KT Kommunarbetsgivarnas och de kommunala huvudavtalsorganisationernas gemensamma kampanj.

Kuntatyö2030, Tekojen Tori, Hyvä kiertämään-kampanja

– Pandemin har visat på den flexibilitet som finns bland arbetsplatserna och arbetstagarna i kommunsektorn. I kommunorganisationerna har man snabbt utvecklat nya slags tjänster och verksamhetssätt. Nu vill vi göra dem synliga och tillgängliga för alla, säger programchef Anna-Mari Jaanu från KT Kommunarbetsgivarna.

Kampanjen Hyvä kiertämään - Dela med dig samlar berättelser om utvecklingen av arbetet i kommunerna på webbplatsen Framstegsarenan, där alla kan gå in och bekanta sig med ex-emplen och dra nytta av dem i sitt eget utvecklingsarbete. På Framstegsarenan finns redan 700 berättelser om utveckling runt om i Finland.

– Coronans inverkan syns i de nyaste beskrivningarna. På Framstegsarenan finns exempel på utveckling av digitala arbetssätt och olika slags distanstjänster, men också många idéer om hur man exempelvis kan förbättra välbefinnandet i arbetet eller orken i arbetet. Många arbetsplatser tampas nu med en förändrad arbetsmiljö, så genom att dela med sig av utvecklingsarbetet kan man hjälpa andra att hitta nya idéer för utveckling av sin egen arbetsplats eller sina tjänster. När man delar med sig av det goda, gagnar det hela den kommunala sektorn, säger Jaanu.

Kampanjen pågår fram till slutet av september. Den kulminerar i Kuntatyö2030-galan, där de bästa utvecklingsåtgärderna som anmälts till Framstegsarenan belönas. Galan ordnas för fjärde gången i november 2021.

I Kuntatyö2030 som är en plattform för utveckling av arbetslivet i kommunsektorn medverkar KT Kommunarbetsgivarna och kommunsektorns huvudavtalsorganisationer, dvs. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU, Offentliga sektorns union JAU och Social- och hälsovårdens förhandlingsorganisation Sote rf. 

Mer på webben

Anna-Mari Jaanu

sakkunnig, arbetsutveckling
Telefon:
+358 9 771 2727
Mobiltelefon:
+358 50 572 4620
E-post:
Anna-Mari.Jaanu@kt.fi
Organisation:
Kommun- och välfärdsområdesarbetsgivarna KT
Ansvarsområden:
  • Arbetslivsutvecklingsprojekt