Användarvillkor och dataskydd för KT:s webbplats

KT Kommunarbetsgivarnas webbplats och tillhörande material är skyddade genom upphovsrättslagen samt andra regler och bestämmelser om upphovsrätt. Rättigheterna till webbplatsen och det material som publiceras på den tillhör KT Kommunarbetsgivarna eller andra aktörer som nämns i samband med materialet.

Den som använder KT Kommunarbetsgivarnas webbplats förbinder sig att följa gällande användarvillkor.

Ansvarsbegränsning

KT Kommunarbetsgivarna sörjer för att både det innehåll som organisationen producerar och länkarna är uppdaterade. KT Kommunarbetsgivarna ansvarar dock inte för skador som eventuella fel eller bristfälligheter i innehållet på webbplatsen orsakar användaren eller tredje part. KT Kommunarbetsgivarna ansvarar inte heller för direkta eller indirekta skador till följd av användning eller tolkning av webbplatserna och inte heller för dess lämplighet och ändamålsenlighet för något visst syfte.

KT Kommunarbetsgivarna ansvarar inte för skador som uppkommit på grund av tekniska störningar, till exempel på grund av servicearbete, tekniska fel eller andra motsvarande orsaker och inte heller för eventuella avbrott i teleförbindelser eller på internet.

KT Kommunarbetsgivarna ansvarar inte heller för material som publicerats av tredje part och länkats till webbplatsen.

KT Kommunarbetsgivarna förbehåller sig rätten att utan förhandsmeddelande ändra användarvillkoren för sin webbplats och dess tillgänglighet, layout, innehåll och tjänster. KT Kommunarbetsgivarna kan också avbryta tillhandahållandet av tjänsten under service- och uppdateringsåtgärder.

Upphovsrätt och länkar

Användaren får inte använda innehållet på webbplatsen (bilder, fotografier, texter, nätpublikationer, bilagor o.d.) eller sprida upphovsrättsskyddat material utan rättsinnehavarens tillåtelse.

Det är tillåtet att länka andra webbplatser till KT:s webbplats förutsatt att källan nämns i sammanhanget. En länkad webbplats måste öppna sig i ett nytt fönster i helskärmsläge. Andra typer av länkar är förbjudna utan rättsinnehavarens tillåtelse.

Användning av kakor och insamling av personuppgifter

KT Kommunarbetsgivarna följer personuppgiftslagen vid hanteringen av personuppgifter.

E-postadresser eller andra kontaktuppgifter begärs endast av personer som skickar frågor eller respons samt av personer som beställer nyhetsbrev. Uppgifterna används för att svara på responsen eller skicka ut nyhetsbreven. Kontaktuppgifter behövs också för leverans av beställningar från webbutiken.

För utvecklingen av webbtjänsten samlar vi in allmän statistik om användningen av webbtjänsten.

Vi använder också kakor på vår webbplats.

Vad är kakor?

Kakor (cookies) är små textfiler som webbläsaren lagrar i din enhet. Kakorna används för att möjliggöra många funktioner på vår webbplats samt för att ge användaren bästa möjliga upplevelse av webbplatsen.

Kakorna som sätts av våra webbplatser kallas ”förstapartskakor”. Dessutom är en del av kakorna på vår webbplats tredjepartskakor. Tredjepartskakor sparas för dessa serviceproducenters bruk.

Mer information om kakor finns på Transport- och kommunikationsverket Traficoms webbplats Cybersäkerhetscentret >.

Till vad använder vi kakor?

Med kakor och annan motsvarande teknik samlar vi in information om användningen av innehållet på vår webbplats, till exempel information om vilka sidor på KT:s webbplats användaren besökt. De insamlade uppgifterna används för att förbättra användarupplevelsen, anpassa användningen efter individen, statistikföra besökartrafiken och förbättra webbplatsens funktion.

Vi har sorterat kakorna efter användningsområde. Vi använder 1) kakor som är nödvändiga för att våra webbplatser ska fungera, 2) kakor som mäter webbplatsens prestanda och ger specificerade erfarenheter av användningen samt 3) kakor som hjälper till att rikta reklam.

Våra tjänster omfattar också anslutningar till funktioner på sociala medier, såsom Facebook, Twitter, YouTube och LinkedIn.

Anslutningarna har införlivats i våra tjänster, men deras funktion och innehåll kommer från en tredje part. Vissa av anslutningarna kan också göra det möjligt för tredje part att samla in information om användningen av tjänsterna, om användaren är inloggad i tjänsten i fråga. Om användaren är utloggad eller inte har ett användarkonto i tjänsten i fråga sänder webbläsaren eller apparaten mer begränsad information.

Användaren kan bekanta sig med villkoren för de sociala medierna i respektive tjänst.

Nedan finns en gruppindelad lista över kakor som vi använder på vår webbplats. I varje grupp listas de viktigaste verktygen vi använder.

Nödvändiga kakor (0): Dessa kakor gör webbplatsen användbar genom att möjliggöra grundläggande funktioner såsom navigering och tillträde till webbplatsens skyddade delar. Webbplatsen fungerar inter ordentligt utan dessa kakor.

Kakans namn

Utgångstid

Syfte

Företag

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakor som förbättrar prestandan & användarupplevelsen (8): Kakorna änvänds för att på en allmän nivå samla information om användningen av webbplatser för att förbättra prestandan. Med hjälp av de här kakorna kan webbsidor optimeras enligt hur användarna änvänder tjänsterna, till exempel vilka sidor som är mest besökta eller vilka produkter de flesta besökarna granskar. Kakor som förbättrar användarupplevelsen ger bland annat utförligare tabeller/grafiska framställningar.

Kakans namn

Utgångstid

Syfte

Företag

_ga

2 år

Registrerar information om besökaren för att se hur besökaren använder webbplatsen.

Google Inc.

_gat

1 minut

Hänger ihop med föregående. Begränsar insamlad information om det är mycket trafik på webbplatsen.

Google Inc.

_gid

1 dag

Registrerar besökarens identifikationskod, som används för att producera statistiska uppgifter om användarens aktivitet på webbplatsen.

Google Inc.

demdex

6 månader

Samlar ospecificerade statistiska uppgifter om besöket på webbplatsen.

Adobe Audience Manger (Adobe Inc.)

__atuvc

1 år

Finns oftast inbäddade i webbplatser så att besökarna kan dela innehåll med flera webbplatser och delningsplattformar. Sparar antalet uppdaterade sidor.

AddThis

__atuvs

30 minuter

Finns oftast inbäddade i webbplatser så att besökarna kan dela innehåll med flera webbplatser och delningsplattformar.

AddThis

uvc

1 år

Följer besöken på webbplatsen.

AddThis

loc

1 år

Registrerar användarens lokaliseringsuppgifter.

AddThis

Marknadsföring (5): Följande kakor möjliggör tredje parts funktioner såsom video, poddar och sociala medier. Dessutom möjliggör kakorna skräddarsydd reklam i tredje parts medier.

Kakans namn

Utgångstid

Syfte

Företag

PREF

8 månader

Reklamparter kan använda kakan som underlag för en intressebaserad användarprofil för riktad reklam på andra webbplatser. Kakan identifierar din webbläsare och din apparat.

YouTube (Google Inc.)

AMCV_…

2 år

Sparar besökarens identifikationskod och använder organisationsbeteckningen för att låta företaget spåra användare på företagets webbplats och tjänster.

Adobe Marketing Cloud (Adobe Inc.)

VISITOR_INFO1_LIVE

6 månader

Administrerar användaren utvalda YouTube-inställningar.

YouTube (Google Inc.)

GPS

30 minuter

Registrerar lokaliseringsuppgifter genom mobiltelefonen.

Youtube (Google Inc.)

YSC

Sessionens tidpunkt

Tilldelar användaren en individuell identifieringskodå användaren ser på YouTube-videor.

Används för att samla in statistik om vilka videor användaren har sett.

Youtube (Google Inc.)

Du måste inte godkänna användningen av kakor

Om du inte godkänner användningen av kakor kan du tömma eller spärra kakor och annan spårning genom att ändra din webbläsares inställningar eller genom att sluta använda webbplatsen.

Om du inte vill att kakorna sparas på din apparat kan du ställa in din webbläsare så att den vägrar ta emot kakor (s.k. inkognito eller private browsing-inställning). Åtgärden kan vidtas antingen före eller under användningen av tjänsterna. Mobila apparater och applikationer har också inställningar som hindrar spårning.

Användaren kan förhindra all riktad reklam från vissa företag eller från alla tredje parter helt och hållet via webbplatsen Your Online Choices.

Om du vägrar ta emot kakor kanske vissa av webbplatsens funktioner inte fungerar och det rekommenderas därför inte.

Vår hantering av kakor baserar sig på anvisningar från Transport- och kommunikationsverket Traficoms webbplats Cybersäkerhetscentret >

Respons

Du kan ge respons om innehållet på webbplatsen med hjälp av responsformuläret. Responsblanketten finns i menyn Om KT.

Du kan skicka e-post till KT:s dataskyddsombud på adressen tietosuojavastaava(at)kt.fi.

Våra dataskyddsbeskrivningar finns på vår webbplats >