Koulutusten käytännön toteuttaminen

Tällä sivulla voit tutustua KT:n koulutusten toteuttamiseen ja saat käytännön ohjeita koulutuksiin ilmoittautumiseen ja niihin osallistumiseen.

muistiinpanot, tietokone

Kenelle koulutukset on tarkoitettu?

KT:n koulutukset on tarkoitettu työnantajan edustajille kunnissa, kuntayhtymissä, hyvinvointialueilla, hyvinvointiyhtymissä ja yrityksissä. Koulutukset on kohdennettu henkilöstö- ja palkkahallinnon sekä muiden toimialojen asiantuntijoille, esihenkilöille ja johdolle. Jokaisen koulutuksen tiedoissa on määritelty sen kohderyhmä.

Mistä teemoista koulutuksia järjestetään?

Koulutuksia järjestetään työ- ja virkaehtosopimusten soveltamiseen, palvelussuhdekysymyksiin, työelämään liittyvään lainsäädäntöön, johtamiseen, esihenkilötyöhön, henkilöstöjohtamiseen ja työelämän kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Kouluttajat ovat pääosin KT:n omia asiantuntijoita.

Miten koulutuksia toteutetaan?

Suurin osa KT:n koulutuksista järjestetään webinaareina, jotka ovat jäsenille maksuttomia. Lähikoulutusten toteuttamiskustannuksista peritään osallistumismaksu.

Tiedot käytännön järjestelyistä löytyvät jokaisen koulutuksen ja tapahtuman lisätiedoista.  Koulutuksiin osallistuminen edellyttää henkilökohtaista ilmoittautumista.

Kuinka koulutuksiin ilmoittaudutaan?

KT:n verkkosivuilta löytyvät kaikki koulutukset, joihin ilmoittautuminen on käynnissä. Jokaisesta koulutuksesta on kerrottu tavoite, sisältö, kohderyhmä, järjestämistapa, kouluttajat sekä muut tarvittavat ohjeet ja lisätiedot. Kunkin koulutuksen lisätiedoissa on ilmoittautumislinkki. Koulutuksen tiedoissa on myös viimeinen ilmoittautumisaika, jonka jälkeen emme valitettavasti ota vastaan ilmoittautumisia.

Koulutuksiin ilmoittaudutaan henkilökohtaisilla Linja-tunnuksilla. Linja on KT:n työnantajaportaali, josta löytyy muun muassa koulutusten ja tapahtumisen aineistoja, erilaisia ohjeita sekä Lähijohtamisen akatemia. Lähijohtamisen akatemia on KT:n Linja-palvelun sisällä toimiva alusta, joka tarjoaa konkreettisia työkaluja lähijohtamiseen ja esihenkilötyöhön sekä niiden kehittämiseen. Myös eri verkostoilla on omat sivunsa Linjassa. 

Tunnukset Linjaan saavat kaikki KT:n jäsenyhteisöjen työnantajaa edustavat henkilöt. Linjaan annetaan erilaisia tunnuksia esimerkiksi KT-yhteyshenkilöille ja vain koulutuksiin osallistuville. Tunnuksilla pääsee näkemään Linjassa myös koulutuksen esitysmateriaalin sekä mahdolliset tallenteet. Kirjautuneena käyttäjänä voi myös itse peruuttaa koulutuksiin ilmoittautumisen tapahtumaportaalissa.

Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistusviestin sähköpostiin, jolla olet kirjautunut Linjaan. Webinaarina järjestettävien koulutusten osallistujan linkki lähetetään ilmoittautuneille koulutusta edeltävänä päivänä sähköpostilla osoitteesta KT Koulutus. Koulutuspäivänä emme enää pysty vastaamaan tiedusteluihin. 

  • KT Linjan tunnuksia voi pyytää palvelupostistamme: toimisto@kt.fi

 

Etkö ole saanut linkkiä koulutukseen ilmoittautumisesta huolimatta?

Osallistumislinkkien toimituksessa ilmoittautuneiden sähköpostiin on havaittu ajoittain ongelmia. Tämä saattaa johtua siitä, että viestit jäävät vastaanottajan päässä estolistalle tai ne luokitellaan roskaposteiksi. Tarkista ensin roskapostikansiosi. Suosittelemme myös organisaatiotanne tarkistamaan sähköpostipalvelimenne asetukset ja lisäämään osoitteen koulutus@kt.fi luotettujen osoitteiden listalle.

Jos et ole saanut koulutusta edeltävänä päivänä linkkiä koulutukseen, olethan yhteydessä koulutus@kt.fi. Tilaisuuden jo alkaessa emme valitettavasti välttämättä pysty enää reagoimaan viesteihin.

Kuinka webinaariin osallistutaan? 

Voit osallistua etäkoulutuksiimme tietokoneella, tabletilla tai matkapuhelimella. Kameraa ja mikrofonia ei pääosassa koulutuksista tarvita. Liitythän mukaan omalla laitteellasi, vaikka organisaatiostanne osallistuisikin useampi henkilö. Tieto osallistujien määrästä auttaa meitä suunnittelemaan ja kehittämään koulutustoimintaamme. Lisäksi on tärkeää, että pystymme todentamaan koulutukseen osallistujien olevan työnantajien edustajia, joten koulutukseen osallistumisen vaatii henkilökohtaista ilmoittautumista. 

Useimmat webinaareista ovat yksisuuntaisia lähetyksiä, joissa ei ole keskustelumahdollisuutta. Koulutuksen aikana voit kuitenkin lähettää chatissa kysymyksiä kouluttajille. Kouluttajamme vastaavat niihin mahdollisuuksien mukaan koulutuksen aikana. Osa etäkoulutuksistamme on vuorovaikutuksellisia, jolloin on mahdollista esittää kysymyksiä mikrofonin ja kameran avaamalla tai koulutukseen saattaa sisältyä pienryhmätyöskentelyä.

Mistä esitysmateriaalit ja tallenteet löytyvät?

Koulutusten esitysmateriaalit löytyvät Linjasta kirjautuneena. Osasta koulutuksia tehdään myös tallenne. Tiedot esitysmateriaalista ja tallenteesta on kirjattu etukäteen kunkin koulutuksen tietoihin. 

Esitysmateriaalit viedään Linjaan ennen koulutusta, viimeistään koulutuspäivänä, ja mahdollinen tallenne koulutuksen jälkeen noin viikon kuluessa. Koulutusten esitysmateriaalit ja tallenteet ovat käytettävissä noin kuukauden verran. Esitysmateriaalit ja tallenne poistetaan koulutuksen ajankohdasta seuraavan kuukauden lopussa.

Tietosuoja

Henkilötietojasi käsitellään KT:n asiakas- ja sidosryhmärekisterin tietosuojaselosteen mukaisesti. Osassa webinaareja osallistujien nimi näkyy muille osallistujille yhteyden välityksellä.

Lena Sjöblom

koulutuskoordinaattori
Puhelin:
+358 9 771 2403
Matkapuhelin:
+358 50 301 9167
Sähköposti:
Lena.Sjoblom@kt.fi
Organisaatio:
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT